Roberto De Zerbi
NOS Voetbal

Italiaanse coach De Zerbi verlaat Brighton & Hove Albion

Trainer Roberto De Zerbi vertrekt na dit seizoen bij Brighton & Hove Albion. De club en de Italiaan hebben samen besloten de samenwerking te beëindigen. Het duel tegen Manchester United van morgen is de laatste met de trainer op de bank.

Brighton staat met nog één duel te gaan 10de in de Premier League en kan niet meer stijgen. De 44-jarige De Zerbi is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Engelse club van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke.

De Zerbi nam in september 2022 het roer over van Graham Potter, die naar Chelsea verkaste. De Italiaan tekende voor vier seizoenen en leidde in zijn eerste jaar Brighton naar de zesde plek in de Premier League. De hoogste positie ooit voor de club uit het zuiden van Engeland. Ook plaatste Brighton zich voor het eerst voor Europees voetbal.

In beeld bij Bayern?

Volgens het Duitse Bild en het Duitse Sky Sports zou De Zerbi een belangrijke kandidaat zijn om de na dit seizoen afzwaaiende Thomas Tuchel op te volgen bij Bayern München.

Volgens de BBC zou Kieran McKenna, die onlangs met Ipswich Town promoveerde naar de Premier League, de plek van De Zerbi bij Brighton op moeten vullen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl