Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen tikt hoog niveau aan, maar strandt in Premier League weer in kwartfinales

Michael van Gerwen is op de veertiende speelavond van de Premier League direct in de kwartfinales gestrand. In een hoogstaande partij verloor hij donderdag na een gemiste wedstrijdpijl met 6-5 van Rob Cross.

Na een aantal magere weken tikte de zevenvoudig competitiewinnaar in de Schotse kuststad Aberdeen eindelijk weer een hoog niveau aan.

Van Gerwen behaalde in zijn partij tegen Cross een gemiddelde van 108,33 per drie pijlen, zijn hoogste in de prestigieuze dartscompetitie sinds de zevende speelavond.

De 34-jarige Vlijmenaar had de pech dat zijn tegenstander net wat beter was. Dat is wel vaker het verhaal bij Van Gerwen, die op die zevende speelavond juist afgetekend met 6-2 verloor van een ontketende Luke Littler - de huidige koploper van de ranglijst.

Donderdag kwam Van Gerwen op een 0-2 achterstand tegen Cross, die met zijn eerste drie pijlen van de partij meteen de maximale score van 180 noteerde.

Van Gerwen vocht zich terug tot 3-3 en kreeg bij deze gelijke stand de mogelijkheid om een cruciale break te plaatsen, waarmee hij het initiatief in de partij over zou hebben genomen.

Hoog niveau houdt aan

Maar het uitgooien van een score van 167 was niet aan hem besteed. Van Gerwen raakte de triple-19 en triple-20, maar met zijn derde pijl miste hij de bullseye. Cross antwoordde door een score van 116 uit te gooien.

De darters bereikten het hoge niveau ook in de legs die volgden, resulterend in een gelijke stand van 5-5. In de beslissende leg kreeg Van Gerwen opnieuw de mogelijkheid om 167 uit te gooien.

Weer waren de triple-20 en triple-19 raak, maar met zijn eerste wedstrijdpijl bleek de bullseye opnieuw een brug te ver. Cross maakte de partij af door een score van 16 uit te gooien via de dubbel-4.

Cross drong via een zege op wereldkampioen Luke Humphries door tot de finale. Daarin verloor hij met 4-6 van Littler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl