Bas Eickhout en Frans Timmermans tijdens het gezamenlijke partijcongres van de PvdA en GroenLinks

Vanavond op tv: 'Rusland zet verboden wapens in' • In de EU blijft GL-PvdA gesplitst • Drugs decriminaliseren?

Schendt Rusland wapenverdrag?

Rusland zet structureel chemische wapens in op het slagveld in Oekraïne, zeggen de Verenigde Staten. Het Russische leger zou onder meer het giftige chloorpicrine gebruiken tegen Oekraïense militairen, wat in oorlogssituaties verboden is.

Washington stelt dat Moskou het internationale Verdrag chemische wapens CWC heeft geschonden. Welk bewijs heeft de VS? En waarom ligt het gebruik van chloorpicrine, dat de politie soms inzet bij rellen, zo gevoelig? We spreken met experts en schakelen met verslaggever Wessel de Jong in Oekraïne en correspondent Rudy Bouma in de VS.

Schendt Rusland het wapenverdrag?

Links in Brussel toch verdeeld

Voor het eerst slaan GroenLinks en de PvdA ook bij de Europese verkiezingen de handen ineen, met een gezamenlijke lijst en één verkiezingsprogramma. Maar: na de verkiezingen splitsen de partijen zich weer op, in twee verschillende groepen in het Europarlement. En die twee groepen zijn het lang niet altijd eens. Hoe gaan de partijen dat aanpakken? We nemen een kijkje in Brussel en Straatsburg.

GroenLinks-PvdA ook samen de Europese verkiezingen in

Is Portugal nog voorbeeldland voor drugsbeleid?

Lang was Portugal wereldwijd hét voorbeeld van verstandig drugsbeleid. Landen als Australië, Brazilië en Noorwegen lieten zich erdoor inspireren. Al bijna een kwart eeuw zijn in Portugal alle drugs gedecriminaliseerd: het gebruik en bezit van kleine hoeveelheden zijn uit de strafwet gehaald. Maar al doet Portugal het in Europees perspectief nog niet eens zo slecht, toch komen er langzaam barsten in de Portugese aanpak. Wordt het tijd voor een ander beleid? De meningen lopen uiteen.

Scheuren in ooit succesvolle Portugese aanpak drugs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl