NOS Wielrennen

Godon wint tweede etappe Romandië en rijdt verrassing Zijlaard uit leiderstrui

Dorian Godon heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De Franse renner was de snelste in de massasprint van een uitgedund peloton. Hij neemt de leiderstrui over van Nederlander Maikel Zijlaard.

Dorian Godon

Voor een aantal pure sprinters bleek de etappe toch te lastig, al hadden ze de rit van tevoren wel aangekruist als mogelijke kans. Verschillende klimmers probeerden op de lastige Lorette-klim het verschil te maken. Even creëerden Jan Christen (UAE), Richard Carapaz (EF) en David Gaudu (Groupama) een kleine kopgroep, maar zij werden weer ingelopen.

Ferm eindschot

Het peloton beet zich vooral stuk op de zes vroege vluchters, die ver voor het ontsnapte trio reden. Onder anderen de Vlaamse hardrijder Rune Herregodts (Intermarché) maakte deel uit van die kopgroep. Bij het inrijden van de laatste 10 kilometer hadden ze nog altijd een kleine halve minuut voorsprong, maar ze moesten zich overgeven.

In de sprint was Godon zogezegd de snelste, met een ferm eindschot in de benen. Zijn ploeggenoot Andrea Vendrame bleef in zijn kielzog en werd tweede. Gianni Vermeersch, ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck, vervolmaakte het podium.

Maikel Zijlaard in de leiderstrui in de Ronde van Romandië

Dinsdag begon de ronde met een proloog van 2,2 kilometer. Zijlaard zorgde voor een enorme verrassing door die ultrakorte afstand als allersnelste af te leggen. Zijn eerste profzege leverde hem automatisch ook de gele trui op.

De 24-jarige Nederlander moest woensdag zijn leiderstrui alweer vaarwel zeggen, doordat hij het peloton op een van de heuvels niet kon volgen. Ook nummer twee van de proloog, Cameron Scott, eindigde op achterstand.

Donderdag wacht de renners de eerste belangrijke klassementsetappe in deze Ronde van Romandië. De etappe van 178 kilometer eindigt met een aankomst op Les Marécottes, een lastige klim van 7,6 kilometer à 7,5 procent. De wedstrijd duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl