Tobias Lund Andresen
NOS Wielrennen

Lund Andresen wint vierde etappe in Ronde van Turkije en boekt eerste profzege

Tobias Lund Andresen heeft de vierde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. Het betekent voor de 21-jarige Deen van Team dsm-firmenich PostNL zijn eerste profzege.

Lund Andresen sprintte naar de zege na goed voorbereidend werk van zijn Nederlandse ploeggenoten Frank van den Broek en Julius van den Berg. De Deen is normaal gesproken de sprintaantrekker van Fabio Jakobsen, maar mocht een keer voor eigen kans gaan omdat Jakobsen niet meer in het flink uitgedunde peloton zat.

Danny van Poppel, de renner die dinsdag als eerste over de streep kwam maar gedeklasseerd werd door gevaarlijk sprinten, deed opnieuw mee voor de zege. Ook zijn sprinter, Sam Welsford, zat niet meer bij het peloton. Van Poppel werd uiteindelijk tweede.

De sprinters kregen het niet cadeau in de lastige etappe naar Bodrum. Een sterke kopgroep, met daarbij de Nederlander Owen Geleijn van Tour de Tietema-Unibet, verraste bijna het peloton. Manuele Tarozzi, een Italiaan van VF Group - Bardiani bleef het langst vooruit, pas in de laatste kilometer werd hij teruggehaald.

Lund Andresen nieuwe leider

Voor Lund Andresen was er meer mooi nieuws na zijn ritzege. Klassementsleider Giovanni Lonardi sprintte niet naar een goede uitslag, waardoor hij zijn leiderstrui kwijtraakte. Lund Andresen neemt die trui nu over.

Donderdag staat de vijfde etappe van de Ronde van Turkije op het programma. Het peloton rijdt dan van Bodrum naar Kuşadası.

In de finale liggen opnieuw enkele kuitenbijters, maar een sprint ligt voor de hand. In 2022 won Caleb Ewan vanuit een massasprint de etappe die finishte in Kuşadası, al was de finale toen wel iets minder lastig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl