Jurriën Timber
NOS Voetbal

Verdediger Timber scoort bij rentree na kruisbandblessure voor beloften Arsenal

Jurriën Timber heeft bij zijn terugkeer op het voetbalveld gescoord voor de beloftenploeg van zijn club Arsenal. De verdediger van het Nederlands elftal stond maandenlang aan de kant nadat hij bij zijn debuut in de Premier League schade aan de kruisband van zijn rechterknie opliep.

De 22-jarige oud-Ajacied trainde de afgelopen weken al mee bij de hoofdmacht van Arsenal en doet nu ritme op bij de beloften. Hij begon als linksback in de basis in de Premier League 2-wedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-2).

Timber luisterde zijn rentree op met een fraaie treffer. Na acht minuten kapte hij naar zijn favoriete rechterbeen en schoot vanaf rand zestien in de verre kruising.

Timber, vorige zomer voor ongeveer 40 miljoen euro door de Londenaren overgenomen van Ajax, speelde 45 minuten mee. Zijn rentree was al aangekondigd door Mikel Arteta. "Daarna zien we beter hoe hij ervoor staat", zei de Spaanse coach van Arsenal. "Hij ziet er heel goed uit op de training, maar dit is nu de laatste stap. We moeten zeker weten dat hij er klaar voor is."

Jurriën Timber op het trainingsveld van Arsenal

Ook bondscoach Ronald Koeman zal de rentree van Timber nauwlettend in de gaten houden. Koeman zei vorige maand dat hij Timber nog niet heeft afgeschreven voor de selectie van Oranje voor het EK, dat over ruim zeven weken begint.

Arsenal is koploper in de Premier League en strijdt met Liverpool en Manchester City om de landstitel. Met nog vijf speelronden voor de boeg staan Arsenal en Liverpool in punten gelijk, City volgt op één punt, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl