Leandro Trossard wordt geknuffeld door Jakub Kiwior na zijn openingstreffer tegen Wolves.
NOS Voetbal

Arsenal richt zich op na pijnlijke week met zuinige zege op Wolves

Arsenal heeft na een pijnlijke week de rug gerecht. Een week geleden kreeg de titelhoop van de Londense club een flinke knauw door de 2-0 nederlaag tegen Aston Villa, gevolgd door de midweekse uitschakeling in de Champions League door Bayern München.

Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers knokten de Gunners zich echter naar de zege: 0-2. Omdat Manchester City zaterdag in actie kwam in de FA Cup - het plaatste zich ten koste van Chelsea voor de finale - is Arsenal zelfs weer koploper in de Premier League.

De stand in de Premier League.

Wolverhampton Wanderers bezet de elfde plaats in de Premier League, maar toch besefte Arsenal heel goed dat het geen makkelijk duel zou worden.

Eerder dit seizoen struikelden clubs als Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur en zelfs Manchester City al over Wolves. Ook Arsenal speelde niet overtuigend, maar kwam op slag van rust wel op voorsprong via de Belg Leandro Trossard.

Zakelijk

Na rust koos Arsenal voor de zakelijke weg. De Gunners gingen niet op zoek naar een tweede treffer en daarmee voorkwamen ze dat de tegenstander gevaarlijk kon worden.

Martin Ødegaard houdt Boubacar Traoré van het lijf.

Wolverhampton slaagde er ook niet in een slotoffensief op touw te zetten en in blessuretijd mikte Martin Ødegaard, vanuit een schier onmogelijke hoek, toch nog raak: 0-2.

Burnley grijpt laatste strohalm

Eerder op zaterdag boekte Burnley een cruciale zege in de strijd tegen degradatie. De club van de Belgische coach Vincent Kompany won met 4-1 op het veld van hekkensluiter Sheffield United.

De in Nederland opgegroeide Gustavo Hamer (oud-PEC Zwolle, FC Dordrecht en Feyenoord) tekende voor de enige treffer van de thuisclub.

Burnley blijft voorlaatste maar heeft nog maar drie punten achterstand op Nottingham Forest, dat op dit moment de veilige zeventiende plek inneemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl