Lorena Wiebes
NOS Wielrennen

Wiebes drie jaar langer bij SD Worx: 'Kan ook gaan winnen in Vlaanderen en Roubaix'

Lorena Wiebes blijft drie jaar langer bij wielerploeg SD Worx. Het contract van de 25-jarige winnares van Gent-Wevelgem liep tot eind 2025, maar is opengebroken en verlengd tot en met 2028.

Wiebes is de tweede toprenster die dit jaar voor lange tijd werd vastgelegd bij de Nederlandse topploeg. Eerder werd het contract van wereldkampioene Lotte Kopecky al verlengd. Tourwinnares Demi Vollering is bezig aan haar laatste seizoen bij SD Worx.

Wiebes zelf had geen enkele twijfel over haar contractverlenging. "Richting het einde van je contract gaan er ook andere ploegen aan je trekken, maar ik was puur gefocust op dit team. Dus het is vrij snel rondgekomen."

Ontwikkeling

In de afgelopen jaren ontwikkelde Wiebes zich van pure sprintster tot allrounder, zag ook ploegleider Danny Stam. "Toen we Lorena haalden, hebben we gelijk gezegd: we willen heel graag met je samenwerken, maar we gaan niet alleen maar een sprinttrein neerzetten."

Volgens Stam is inmiddels duidelijk zichtbaar dat het de goede kant op gaat. En ook Wiebes zelf is blij met haar ontwikkeling. "Het was belangrijk om richting de Spelen te laten zien dat ik bergop ben verbeterd", zegt Wiebes, die de boodschap kreeg van de bondscoach. Het parcours bij de Olympische Spelen van Parijs is namelijk behoorlijk heuvelachtig.

Stam zag vorig jaar ook al signalen van groei bij Wiebes. "Als je de Muur van Geraardsbergen met de beste drie omhoog rijdt, toon je aan dat je groeit."

"En die groei heeft zich alleen maar doorgezet. We hopen dat ze nóg wat meer groeit, zodat ze straks ook misschien de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kan winnen."

Vollering na seizoen naar andere ploeg

Over de toekomst van Demi Vollering bevestigde ploegleider Danny Stam wat al eerder in de media was verschenen: "Ik denk dat van beide kanten de beslissing gemaakt is."

Demi Vollering na het winnen van de Tour

"Als ploeg zijnde hebben we er alles aan gedaan om Demi binnen te houden. Dat is niet gelukt. Maar dat is ook een stukje topsport: rensters komen en rensters gaan."

Ploegleider Stam verwacht niet dat Vollering in augustus met minder motivatie aan de start van de Tour de France zal staan. "Ik denk dat we er allemaal belang bij hebben dat Demi de Tour de France wint. Daar hebben wij plezier van en Demi zelf ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl