Demi Vollering tijdens het NK in 2023
NOS Wielrennen

Tour-winnaar Vollering na dit seizoen weg bij succesformatie SD Worx

Wielrenster Demi Vollering is bezig aan haar laatste jaar bij de succesvolle SD Worx-formatie. Dat heeft ploegleider Danny Stam bevestigd tegenover wielersite GCN.

Het vertrek van de 27-jarige Vollering, die vorig jaar onder meer de Tour de France op haar naam bracht, is het gevolg van de contractverlenging van de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky, die onlangs bijtekende tot en met 2028.

Budget

"We hebben geprobeerd om de ploeg bij elkaar te houden, maar wat betreft Demi lukt dat niet", vertelt Stam. "Ik denk dat het duidelijk is dat we niet twee rensters van dat niveau in ons team kunnen behouden. Een kwestie van budget."

De wielrenster kreeg niettemin een "genereus aanbod" van SD Worx, aldus teammanager Erwin Janssen. Met daarbij het verzoek om voor een bepaalde datum te reageren. "Het management van Vollering heeft echter niet geantwoord. We gaan er dus van uit dat ze de ploeg aan het eind van het jaar zal verlaten."

Vollering kwam in 2021 over van Parkhotel Valkenburg. In dienst van SD Worx bouwde de huidige Nederlands kampioene een imposante erelijst op, met behalve de Tour ook overwinningen in Strade Bianche, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl