NOS Wielrennen

Vollering in tranen na Luik-Bastenaken-Luik, Van der Poel wel blij met derde plaats

Boze Vollering in tranen na derde plaats: 'Gewoon dom, ik wachtte te lang'

Ze werden allebei derde, maar de gemoedstoestand van Demi Vollering en die van Mathieu van der Poel liepen na afloop van wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik behoorlijk uiteen.

Vollering liet haar tranen de vrije loop. Weer geen overwinning in dit voor haar tegenvallend verlopen voorjaar, terwijl ze vorig jaar in deze periode niet te kloppen was. "Ik ging de sprint vandaag te laat aan, gewoon heel stom. Ik ben heel boos.", zei ze, nadat ze amper was bekomen van de teleurstelling.

Van der Poel beleefde in tegenstelling tot Vollering een succesvol voorjaar, met zeges in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Saxo Classic. Hij vond dat hij in deze editie van Luik-Bastenaken-Luik "het hoogst haalbare" had gepresteerd.

Van der Poel moest zijn meerdere erkennen in de ongenaakbare Tadej Pogacar en de Fransman Romain Bardet, die anderhalve minuut achter de Sloveense winnaar finishte. Van der Poel won het sprintje om plaats drie.

Van der Poel blij met derde plaats in Luik: 'Nooit gevoel gehad dat ik in koers zat'

De 27-jarige Vollering zag haar derde plaats in de wielerklassieker vooral als een gemiste kans. "Ik had ook de hele tijd het idee dat we alles onder controle hadden. Het is gewoon zonde, want ik zat in de situatie dat ik het kon afmaken, maar dat doe ik niet. Dat is gewoon dom, want ik had goede benen."

De Australische Grace Brown sprintte uiteindelijk naar de winst voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Vollering. De Nederlandse bleef tijdens het interview streng voor zichzelf. Of ze de overwinning heeft weggegooid? "Ja, zeker."

Van der Poel blij

Van der Poel vreesde vooraf het klimwerk van Luik-Bastenaken-Luik. "Zelfs als ik de benen van de Ronde en Parijs-Roubaix had gehad, ga ik hier niet van Pogacar winnen, daar moet ik ook eerlijk in zijn", zei Van der Poel. "Maar ik ben blij dat ik nog op het podium eindig, want ik had er na die achtervolging geen euro meer voor gegeven."

Van der Poel werd eerder in de wedstrijd door een valpartij opgehouden en moest daardoor een inhaalslag maken. "Ik was al blij dat ik weer terug in de koers kon komen en ik ben toen vol blijven rijden. Uiteindelijk word ik nog derde, dan moet ik heel tevreden mee zijn."

  • Getty Images

De 29-jarige Van der Poel zegt de komende dagen bij te gaan komen van alle voorjaarsinspanningen en wil zich binnenkort buigen over de invulling van de rest van zijn seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl