voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Liverpool afgeschminkt door Atalanta • Winst voor AS Roma in Italiaans onderonsje

De kwartfinales in de Europa League en de Conference League stonden donderdagavond op het programma. Dit zijn de uitslagen:

Europa League:

  • Eindstand Leverkusen-West Ham United: 2-0
  • Eindstand Benfica-Marseille : 2-1
  • Eindstand Liverpool-Atalanta : 0-3
  • Eindstand AC Milan-AS Roma: 0-1

Conference League:

  • Eindstand Olympiakos-Fenerbahçe: 3-2
  • Eindstand Viktoria Plzen-Fiorentinta: 0-0
  • Eindstand Aston Villa-Lille: 2-1
  • Eindstand Club Brugge-PAOK: 1-0

Updates krijgen? Tik op het belletje!

liveblog gesloten

Het zit erop voor vanavond!

Zo zit het er weer op voor vanavond. We hebben in totaal acht kwartfinales gehad, maar de wedstrijd die er veruit het meest uitsprong was natuurlijk de pot die werd gespeeld op Anfield. Wie had van tevoren kunnen bedenken dat Liverpool onderuit zou gaan op eigen veld? En dan ook nog eens met 0-3.

Een grote blamage voor de ploeg van Jurgen Klopp, die het heel lastig gaan krijgen om het nog in de return om te buigen. Volgende week donderdag zijn de returns in de Europa League en de Conference League.

Bedankt voor het volgen van alle wedstrijden!

Kun je nou geen genoeg van ons liveblog krijgen? Geen probleem, morgen zijn we er gewoon weer. Dan gaan we voorbeschouwen op het eredivisieweekend!

Tot dan.

MIL-ROM| 90+6' Afgelopen, Roma redt het!

Afgelopen! Zelfs zes minuten extra tijd redden AC Milan niet in het Italiaanse onderonsje tegen AS Roma. De thuisploeg won zeven wedstrijden op rij, maar moet vandaag zijn meerdere erkennen in AS Roma. De enige treffer viel voor rust, een kopbal van Mancini.

Maar een 0-1 dat is nog wel te overbruggen. Dat zou een hele leuke return kunnen worden.

AC Milan gaat onderuit

LEV-WHU | 90+1' GOAL! Leverkusen helpt zichzelf een handje

GOAL! Leverkusen helpt zichzelf een handje voor de return. Boniface maakt in de slotfase ook nog de 2-0. Een hoekschop komt uiteindelijk op het hoofd van de Nigeriaan die keurig raak kopt.

De assist is van Hoffmann, die dus zowel een doelpunt als een assist op zijn naam heeft vanavond.

Boniface maakt de 2-0

AST-LIL | 84' Aansluitingstreffer voor Lille

GOAL! Daar maakt Lille de aansluitingstreffer in het duel met Aston Villa. Zes minuten voor tijd maakt Diakité met een kopbal uit een hoekschop de 2-1. Kan het nog voor de nummer vier van de Ligue 1?

LEV-WHU | 83' GOAL! Leverkusen toch op voorsprong

Pffoe, de opluchting klinkt wederom in het stadion van Bayer Leverkusen. Ruim 80 minuten moest er gevoetbald worden om de 1-0 te forceren. Jonas Hoffmann schiet de bevrijdende treffer raak tegen West Ham United.

Zo blijkt het toch nog altijd enorm lastig om Leverkusen te ontregelen.

Eindelijk is daar de treffer voor Bayer Leverkusen

LIV-ATA | 83' GOAL! Wat een wedstrijd op Anfield

GOAL! De supporters van Liverpool zullen zich afvragen wat er gebeurt. In eigen huis wordt het volledig afgeschminkt door Atalanta, het is nu namelijk 0-3. Mario Palasic geeft het laatste zetje.

Weer zag doelman Kelleher er niet heel lekker uit.

Atalanta maakt 0-3

LIV-ATA | 79' Daar dacht Liverpool op 1-2 te komen

Liverpool heeft het heel lastig vanavond en het zit allemaal net niet mee. Robertson geeft een splijtende pass op Mo Salah en de Egyptenaar scoort, maar de aanvaller blijkt net buitenspel te staan.

De juichende Jurgen Klopp kan zijn handen weer naar beneden doen. Het is tot nu toe een teleurstellende avond voor de vertrekkende coach.

Salah dacht de 1-2 te maken

BEN-MAR | 65' GOAL! Marseille maakt de aansluitingstreffer

GOAL! Marseille geeft nog niet op in Portugal. Aubameyang is al de topscorer in de Europa League en schiet er vandaag nog maar een bij.

Met de 10e goal van dit toernooi helpt de geboren Fransman zijn ploeg terug in de wedstrijd. Kan het dan nog voor Marseille?

Aubameyang scoort

AST-LIL | 56' GOAL! Aston Villa breidt voorsprong uit

GOAL! Aston Villa breidt de voorsprong ook uit. In Birmingham lijkt de wedstrijd daardoor ook wel beslist.

Weer valt het doelpunt uit een hoekschop. Bailey krijgt de bal in zijn voeten en glijdt uit tijdens het geven van de voorzet. Dat lijkt uiteindelijk perfect uit te pakken, want McGinn pakt die bal op en haalt in één keer uit.

McGinn viert de 2-0

LIV-ATA | 60' GOAL! Atalanta komt op 0-2 op Anfield

Wat gebeurt hier? Een geweldige goal van Atalanta en het is 0-2 op Anfield. Het is nu de Belg De Ketelaere die buitenspel omzeilt en een uitstekende voorzet in huis heeft op Scamacca. De spits is in topvorm vanavond en schiet de tweede Italiaanse treffer tegen de touwen.

Gaat Liverpool echt verliezen op eigen veld? Er moet flink wat gebeuren om dat te voorkomen. Virgil van Dijk ziet het met lede ogen aan.

Virgil van Dijk

BEN-MAR | 52' GOAL! Benfica maakt de 2-0

GOAL! Daar is de 2-0 voor Benfica. De ploeg van Roger Schmidt gaat goed vanavond. Nu is het Angel Di Maria die na een één-tweetje met Neres doel treft voor de Portugezen.

Deze wedstrijd lijkt dus wel beslist. Maar, het blijft voetbal natuurlijk.

LIV-ATA | 55' Salah bijna!

En daar was bijna de 1-1. Mohamed Salah was heel dichtbij. De Egyptische sterspeler begon op de bank, maar kwam na de rust het veld op. Salah twijfelde geen moment en probeerde doelman Musso te passeren bij Atalanta, maar vooralsnog is de Argentijn de sterkste.

BEN-MAR | 46' Prachtig eerbetoon

De Zweedse trainer Sven-Göran Eriksson krijgt een fantastisch eerbetoon bij Benfica. In januari maakte de oud-trainer van onder andere AS Roma, Lazio en Manchester City bekend dat hij aan kanker lijdt en nog maar een jaar te leven heeft. Onlangs kwam een wens van hem uit doordat hij de Liverpool Legends mocht coachen op Anfield in een wedstrijd tegen de Ajax Legends.

Maar vandaag wordt de trainer geeerd in Portugal, want hij was in twee periodes trainer bij Benfica. Zowel tussen 1982 en 1984 en tussen 1889-1992.

Eriksson

We gaan weer door!

De rust is voorbij! De zes wedstrijden zijn weer van start. Hopelijk krijgen we nog een paar prachtige doelpunten te zien.

Liverpool heeft nog een achterstand weg te werken en hetzelfde geldt voor AC Milan!

LIV-ATA | 45' Oei, Koopmeiners

Oei. Daar had Teun Koopmeiners de 0-2 op zijn schoen. De middenvelder is helemaal vrij en loopt alleen op Kelleher af, maar dan is het stiftje van de Nederlander net niet goed genoeg.

De laatste weken scoorde Koopmeiners aan een stuk door, maar vanavond gaat het nog even wat moeilijker.

Koopmeiners moet de 0-2 maken

MIL-ROM | 42' Reijnders... bijna!

Tijjani Reijnders is daar bijna met de gelijkmaker. De Nederlander probeert het met een geplaatst schot, maar het lukt hem net niet om de 1-1 te maken.

AC Milan is nu wel de betere ploeg in het Italiaanse onderonsje, maar komt er ook een doelpunt voor de thuisploeg zo?

LIV-ATA | 38' GOAL! Verrassende voorsprong Atalanta

GOAL! Wat een verrassing op Anfield. Koopmeiners geeft de bal goed mee op Zappacosta en die heeft een uitstekende voorzet in huis op Scamacca, die van dichtbij de 0-1 maakt.

Dat leek toch wel echt een houdbare bal voor doelman Kelleher van Liverpool. Virgil van Dijk, Cody Gakpo en co moeten aan de bak.

De 0-1 voor Atalanta

LEV-WHU | 35' Aanvallend Leverkusen

Bayer Leverkusen speelt aanvallend, heel aanvallend. Maar de schoten van afstand leveren vooralsnog niks op.

Maar als het zo doorgaat, valt hij vanzelf.

LIV-ATA | 25' Nog geen doelpunt, maar wel bijna

Oei! Daar had Liverpool de voorsprong bijna te pakken. Harvey Elliott krijgt de bal in zijn voeten en krult hem fantastisch richting de verre hoek. Maar via de paal en de lat stuitert de bal vervolgens uit het doel.

Elliott was al bijna aan het juichen, maar hij kan zijn handen nog even omlaag houden. De wedstrijd is wel echt begonnen hoor, met kansen over en weer. Liverpool wordt nu wel beter en beter.

Elliott scoort bijna

BEN-MAR | 16' GOAL! Benfica komt ook snel op voorsprong

GOAL! Benfica komt op voorsprong tegen Marseille. Rafa Silva krijgt de bal in zijn voet en twijfelt geen seconde en schiet van dichtbij de 1-0 op het bord.

Bij Benfica staat oud-Ajacied David Neres in de basis. Oud-Feyenoorder Orkun Kökcü zit op de bank nadat hij weer in genade is aangenomen. De middenvelder had kritiek geuit op zijn trainer en werd eerder dit seizoen even uit de selectie gezet.

Benfica op 1-0

MIL-ROM | 17' GOAL! AS Roma neemt de leiding in Italiaans onderonsje

GOAL! AS Roma neemt de leiding in Milaan. Mancini kopt een hoekschop uitstekend naar de grond en ziet dat doelman Maignan geklopt is. Dat wordt een zware kluif voor Milan, want AS Roma wist al drie wedstrijden op rij de '0' te houden.

AST-LIL | 13' GOAL! Aston Villa opent de score

GOAL! Aston Villa komt op voorsprong tegen Lille. Ollie Watkins miste een paar minuten geleden nog een grote mogelijkheid op de openingstreffer, terwijl hij de bal op een vrijstaande medespeler had moeten geven. Maar nu herstelt de spits zijn fout.

Een hoekschop komt op het hoofd van Watkins en de aanvaller kent geen genade. Raak!

Watkins zet Aston Villa op voorsprong

BRU-PAOK | 6' GOAL! Brugge op voorsprong

Club Brugge komt op voorsprong in de Conference League-wedstrijd tegen PAOK. Hugo Vetlesen krijgt de bal in zijn voeten gespeeld van Ferran Jutgla en speelt zichzelf in één keer vrij. Het schot is daarna prima en zo staan de Belgen op 1-0.

Dat is wel een opsteker voor de ploeg die dit jaar in maart nog trainer Ronny Deila op straat zette.

Brugge komt op voorsprong

LEV-WHU | 5' Volop support voor de ongeslagen ploeg

Bayer Leverkusen heeft nog geen wedstrijd verloren dit seizoen, dat geldt voor alle competities. Vandaag staan de supporters er dan ook weer volop achter in Duitsland. Bij de Duitsers staat Jeremie Frimpong ook vandaag weer in de basis, de aanvaller is een belangrijke pilaar van de ploeg van Xabi Alonso.

Lukt het Leverkusen ook om te winnen van West Ham?

De supporters van Leverkusen vieren vooraf al feest

We zijn begonnen!

Vanaf nu hebben we een bomvolle Europa League en Conference League-avond. Wij zullen onze blik voornamelijk richten op Liverpool-Atalanta en Leverkusen-West Ham United, maar uiteraard zullen we de Nederlanders overal in de gaten houden.

Daarnaast zullen we de hoogtepunten van alle andere duels natuurlijk ook meenemen.

Vier Nederlanders in actie bij Liverpool-Atalanta.

Over ongeveer 20 minuten start op Anfield de Europa League-wedstrijd tussen Liverpool en Atalanta. Bij Liverpool starten twee Nederlanders in de basis. Cody Gakpo en Virgil van Dijk. Bij de Italianen staan er ook twee Nederlanders in de basis: Teun Koopmeiners en Marten de Roon.

Er zitten ook nog drie Nederlanders op de bank. Ryan Gravenberch, Hans Hateboer en Mitchel Bakker.

OLY-FEN | 90+4' Geen remontada

Afgelopen, klaar! Het zit er ook op in Griekenland. Daar zagen we wel een spectaculaire wedstrijd. Olympiakos kwam op een 3-0 voorsprong en er leek niks aan het handje voor de Grieken, maar Dusan Tadic en Kahveci gaven Fenerbahçe nog flink wat hoop.

Maar tot een hele remontada kwam het niet. Het bleef bij 3-2 en daardoor moet er in Turkije nog hard gevochten worden voor een halve finaleplaats.

En laten we hopen dat de blessure van Oosterwolde meevalt.

PLZ-FIO| 90+6' Afgelopen!

De wedstrijd tussen Viktoria Plzen en Fiorentina is voorbij. Er zijn 96 minuten gevoetbald, maar het hoogtepunt (of dieptepunt) kwam vanaf de tribune. Het vuurwerk dat op het veld werd gegooid was het meest opvallende vanavond, want het voetbal viel vies tegen.

Over twee weken kan Fiorentina in Italië proberen alsnog afstand te nemen van de Tsjechische ploeg en zo de halve finale te bereiken van de Conference League.

OLY-FEN | 74' GOAL! Kadioglu is belangrijk bij de 3-2

GOAL! Het kan zomaar nog voor Fenerbahçe in deze wedstrijd. Invaller Kadioglu geeft een uitstekende voorzet, Szymanski verlengt die bal richting Kahveci, die de 3-2 tegen de touwen schiet.

Waar de uitganspositie echt hopeloos was voor de ploeg van Ismail Kartel, is er nu echt weer van alles mogelijk. Kan er ook nog een 3-3 komen?

OLY-FEN | 67' GOAL! Fenerbahçe doet iets terug

GOAL! Fenerbahçe komt terug in de wedstrijd. Dusan Tadic benut een strafschop, keurig in de hoek. Bright Osayi-Samuel wordt onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. Dat is een domme overtreding, maar de Turkse ploeg is er blij mee.

Kan er nog een wonder plaatsvinden in Griekenland?

Tadic maakt de 3-1

PLZ-FIO| 65' Vuurwerk op het veld bij Viktoria Plzen

Viktoria Plzen-Fiorentina ligt even stil. Er worden meerdere fakkels nu op het veld gegooid. Spelers proberen met handen en voeten het vuurwerk van het veld te krijgen, maar elke keer komt er weer een nieuw object bij.

De scheidsrechter legt het spel even stil, maar de ploegen gaan niet zoals in Nederland naar binnen.

Vuurwerk op het veld in Tsjechië

OLY-FEN | 57' Harde klap voor Fenerbahçe, 3-0

GOAL! het wordt 3-0 in Griekenland. Weer zijn ze achterin behoorlijk aan het prutsen bij Fenerbahçe en het is middenvelder Chiquinho die nu de bal in de verre hoek raak schiet. Daarmee is dit toch wel einde verhaal voor de Turkse ploeg.

De Sirtaki wordt nog net niet gedanst op de tribunes, maar het scheelt niet veel. Een orkaan aan geluid komt van de tribunes.

OLY-FEN en PLZ-FIO | 46' We zijn weer onderweg

De tweede helft is begonnen, we kunnen weer door met beide Conference League-wedstrijden.

De tweede helft is begonnen

OLY-FEN | 45+5' Rust!

We kregen er vijf minuten bij in deze eerste helft, maar er wordt nu ook in Griekenland gefloten voor de rust. De thuisploeg heeft het goed voor elkaar met een 2-0 voorsprong en bij Fenerbahçe zijn er vooral heel veel problemen. Niet alleen kijkt de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan, maar zag het dus ook Jayden Oosterwolde al op een brancard van het veld gaan.

Kunnen de Turken in de tweede helft de wedstrijd nog omdraaien?

PLZ-FIO | 45' Rust

Rust bij Viktoria Plzen-Fiorentina. Een wedstrijd die behoorlijk gelijk opgaat, maar vooral nog heel erg saai is om naar te kijken.

Fiorentina heeft wel veruit het meeste balbezit, maar doet daar nog heel erg weinig mee.

OLY-FEN | 41' Oosterwolde op brancard van het veld

Jayden Oosterwolde moet op een brancard van het veld. In een duel lijkt hij zijn been te overstrekken en de Nederlandse aanvaller staat niet meer op. Hij wordt vervangen door Ferdi Kadioglu, de oud-NEC'er.

Dusan Tadic had ook last aan zijn been, maar na een beetje hinken kan de Serviër wel verder in dit duel.

Oosterwolde op brancard van het veld

OLY-FEN | 32' GOAL! Weer een tegentreffer voor Fenerbahçe

GOAL! Daar is hij dan. Jovetic krijgt alle ruimte in het strafschopgebied. Het is weer Söyüncü die een negatieve hoofdrol opeist, want door hem staat de voormalig aanvaller van Inter en Manchester City geen buitenspel en kan hij de 2-0 in het netje schuiven.

Wat een tegenvaller weer voor de Turkse ploeg. Tadic en Oosterwolde moeten flink aan de bak met hun ploeg.

Olympiakos komt op 2-0

PLZ-FIO | 31' Weinig spektakel nog

Bij Viktoria Plzen-Fiorentina is er nog weinig spektakel. Dat betekent dat beide ploegen elkaar na een half uur spelen ook nog altijd op 0-0 houden.

OLY-FEN | 25' Wel druk van de Turkse ploeg

Fenerbahçe is na de 1-0 wel de sterkere ploeg in Griekenland. Een voorzet van Oosterwolde leverde zojuist nog geen gevaar op, maar je ziet wel een duidelijke drang naar voren.

Maar de Turken moeten ook op blijven letten. Carmo zet zojuist met een keiharde kopbal Fener-doelman Livakovic aan het werk, een knappe redding volgt.

OLY-FEN | 8' GOAL! Wat een fout bij Fenerbahçe

GOAL! Çağlar Söyüncü gaat vreselijk de fout in voor Fenerbahçe. De verdediger probeert rustig op te bouwen, maar dat gaat helemaal mis. Een pass van de Turk belandt in de voeten van Kostas Fortounis, die op de rand van het strafschopgebied klaarstond om uit te halen.

De Griek doet dat met veel precisie en zo staat Olympiakos heel snel op voorsprong.

Olympiakos komt op 1-0

Oosterwolde scoorde al eens voor Fenerbahçe

Jayden Oosterwolde scoorde al eens voor Fenerbahçe in de Conference League. Dat deed hij in de uitwedstrijd bij Union Saint-Gilloise. Hij maakte een treffer in een 0-3 overwinning. Kan hij vandaag scoren in Griekenland?

Oosterwolde

OLY-FEN en PLZ-FIO | 1' We zijn begonnen!

We zijn begonnen in Griekenland en in Tsjechië. Laten we hopen op twee prachtige wedstrijden!

Hoe zit het in de Champions League?

Vanavond gaan we verder met de Europa League en de Conference League, maar er is deze week ook gevoetbald in de Champions League. Hoe ging dat?

Nou, Barcelona gisteravond wist met Frenkie de Jong een prachtige prestatie te leveren. Er werd gewonnen bij Paris Saint-Germain. Borussia Dortmund, dat eerder PSV uitschakelde, verloor met 2-1 van Atlético Madrid.

Dinsdag speelden Arsenal en Bayern in een spectaculaire wedstrijd met 2-2 gelijk en gingen ook Real Madrid en Manchester City gelijk op (3-3).

Jayden Oosterwolde in de basis bij Fenerbahçe

Fenerbahçe speelt met twee goede bekenden in de kwartfinale van de Conference League. Jayden Oosterwolde, ex-FC Twente en Dusan Tadic (oud-Ajax) mogen in de basis beginnen van trainer Ismail Kartal. De Turkse topclub bereikte de kwartfinales door in de achtste finales af te rekenen met Union Saint-Gilloise.

Olympiakos bereikte op een wel heel bijzondere manier de kwartfinales. Na een 1-4 thuisnederlaag tegen Maccabi Tel Aviv leek het bereiken van de volgende ronde een onmogelijke opgave, maar met een 1-6 overwinning in de return was plaatsing alsnog zeker.

Welkom!

Welkom op deze avond bomvol Europees voetbal.

De kwartfinales in de Europa League en de Conference League staan vanavond namelijk op het programma. We krijgen bij Liverpool, Atalanta, Leverkusen, AC Milan en Fenerbahçe natuurlijk verschillende Nederlanders in actie te zien. We gaan de avond wel rustig starten, met twee Conference League-potjes om 18.45 uur, maar om 21.00 uur barst dan al het voetbalgeweld echt los.

Wil je er nou niks van missen, blijf dan vooral dit blog volgen!