NOS Voetbal

Atlético slaat eerste slag, maar Haller biedt Dortmund hoop

Atlético Madrid heeft in de kwartfinales van de Champions League de eerste slag geslagen tegen Borussia Dortmund. In Madrid werd het 2-1. Atlético ging furieus van start, maar bezoekers kwamen in de tweede helft sterk terug en waren nog dicht bij de gelijkmaker.

Borussia Dortmund kreeg in het Metropolitano-stadion, waar de geblesseerde Memphis Depay strak in het pak toekeek, een koekje van eigen deeg. Zoals de Duitsers in de vorige ronde PSV in eigen huis overrompelden, zo werd Dortmund vanavond in de openingsfase onder de voet gelopen door een ontketend Atlético.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Donyell Malen was Ian Maatsen de enige Nederlander in de basis. Voor Maatsen was het niet alleen een kans zich te onderscheiden op het hoogste niveau, maar ook een kans om zich te tonen aan bondscoach Ronald Koeman, die na de blessure van Quilindschy Hartman maar weinig opties heeft voor de linksbackpositie,

Fout van Maatsen

De eerste indruk was goed. Na een prachtige pass van Antoine Griezmann kwam Álvaro Morata dicht bij de goal, maar met een knappe sliding voorkwam Maatsen dat de spits gevaarlijk kon worden.

Even later ging de Nederlandse verdediger echter in de fout. Dortmund-keeper Gregor Kobel speelde Maatsen onder hoge Spaanse druk risicovol aan in de dekking en de linkspoot was daar niet op berekend. Maatsen draaide met buitenkant links de verkeerde kant op en verspeelde de bal.

Ian Maatsen (l) en Samuel Lino (r)

Rodrigo De Paul nam het cadeau dankbaar aan en strafte de fout van Maatsen in de vierde minuut genadeloos af. Op aangeven van Griezmann maakte Axel Witsel bijna een wereldgoal, maar de hakbal uit de lucht werd fraai uit het doel gedoken door Kobel.

Een nieuw hoogstandje van Griezmann leverde wel een goal op. De Fransman bediende Samuel Lino met een subtiele boogbal en de Braziliaan schoot zeer bekwaam de 2-0 binnen.

Eén goal, twee keer de lat

Na rust kreeg Atlético wat kansen op de 3-0, maar vervolgens beet Borussia steeds meer van zich af en werden de Duitsers beter en beter. Atlético leek moegestreden en hapte naar adem. Ook Maatsen groeide na zijn vroege fout in de wedstrijd.

Dortmund kreeg loon naar werken toen invaller Sébastien Haller de bal met wat geluk voor de voeten kreeg en scoorde in de 81ste minuut.

De gelijkmaker kwam heel dichtbij. Een van richting veranderd schot van Jamie Bynoe-Gittens raakte de lat en Julian Brandt kopte op de lat. De 2-2 bleef uit, maar de strijd ligt nog helemaal open. Volgende week dinsdag is de return in Dortmund.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl