Davide Frattesi in extase nadat hij de winnende treffer voor Internazionale heeft gescoord

Kampioensduel met rivaal AC Milan gloort voor Inter na late zege op Udinese

Koploper Internazionale is maandagavond in de Serie A ontsnapt aan puntenverlies bij Udinese. Davide Frattesi hielp de club uit Milaan in de vijfde minuut van de blessuretijd aan de winst: 1-2.

Als Internazionale volgende week ook Cagliari verslaat, kan de club op 22 april - uitgerekend tegen nummer twee en stadgenoot AC Milan - de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis veiligstellen.

Internazionale, met Denzel Dumfries in de basis, Davy Klaassen op de bank en Stefan de Vrij geblesseerd op de tribune, creëerde genoeg kansen voor rust, maar ex-Spartaan Maduka Okoye keepte geweldig.

Denzel Dumfries stoomt karakteristiek op over de flanken namens Internazionale

Kort voor de pauze kwam Udinese plots op 1-0. Een voorzet van Lazar Samardzic ketste af en terwijl Dumfries en keeper Yann Sommer elkaar aankeken rolde de bal in het doel.

Direct na rust werd de 1-1 van Carlos Augusto afgekeurd vanwege buitenspel. Hakan Calhanoglu maakte die even later alsnog vanaf de stip na een overtreding op Marcus Thuram.

Inter hield de druk erop, kreeg kansen en na een schot van Lautaro Martinez op de paal tikte Fratessi van dichtbij binnen en barstte het feest aan Inter-zijde alsnog los.