De spelers van Inter bedanken het publiek na de tegenvallende topper tegen Napoli.

Koploper Inter geeft zege uit handen tegen Napoli, duel Fiorentina uitgesteld

De Champions League-droom is voorbij, maar in de Serie A gaat Internazionale met zevenmijlslaarzen richting de titel.

Tegen Napoli leek de club zondagavond moeiteloos te gaan winnen, maar in de slotfase gaf Inter de zege toch nog weg: 1-1.

Ook naaste achtervolgers AC Milan en Juventus speelden moeizame wedstrijden. Juventus kwam niet verder dan 0-0 tegen Genoa. Milan won wel, met 3-1 van Hellas Verona, en heeft de tweede plek stevig in handen.

De voorsprong van Inter op stadgenoot Milan bedraagt liefst 14 punten.

De stand in de Serie A

Niet alleen Inter, maar ook Napoli hoopte de kater weg te spoelen van de midweekse uitschakeling in het miljardenbal. Napoli verloor dinsdag met 3-1 van Barcelona, een dag later boog Inter na strafschoppen voor Atlético Madrid.

Van extra dadendrang bleek niet veel. Zonder Nederlandse inbreng speelden Inter en Napoli een povere eerste helft, waarin amper kansen te noteren waren.

Darmian breekt ban

Vlak voor rust brak Matteo Darmian, de vervanger van Denzel Dumfries, toch de ban voor Inter. Na een geduldige aanvalsopbouw werd de vleugelverdediger fraai vrijgespeeld in de zestien en Darmian schoof de bal koeltjes binnen.

• Reuters
    Matteo Darmian springt na de 1-0 in de armen van aangever Alessandro Bastoni.
  • Reuters
    Juan Jesus kan zijn ogen niet geloven dat hij Napoli in de slotfase naast Inter heeft gebracht.

Ook na rust maakte Napoli - dat sterspeler Victor Osimhen op de bank hield - weinig indruk, maar tien minuten voor tijd kwam het toch op 1-1 na een rake kopbal van Juan Jesus.

De verdediger werd door de ingevallen Dumfries uit het oog verloren bij een hoekschop en kon volledig vrij inkoppen.

In de slotfase werd het nog even hectisch, maar gescoord werd er niet meer.

Milan wint

AC Milan, dat zih midweeks plaatste voor de kwartfinales in de Europa League, heeft de tweede plek in de Serie A steviger in handen.

Vlak voor rust zette Theo Hernández AC Milan op voorsprong. Na de pauze verdubbelde Christian Pulisic de score met een goal uit de rebound.

Theo Hernández na de 1-0

Tijjani Noslin, die deze winter de transfer maakte van Fortuna Sittard naar Verona, maakte in de 65ste minuut de aansluitingstreffer met een prachtig afstandsschot.

Een mooie knal aan de andere kant van Samuel Chukwueze zorgde stelde de overwinning van Milan veilig.

Juventus speelde met 0-0 gelijk tegen Genoa. Spits Dusan Vlahovic werd in de blessuretijd met rood naar de kant gestuurd.

Fiorentina-directeur met spoed naar ziekenhuis

Het duel tussen Atalanta Bergamo en Fiorentina - twee ploegen die nog kans maken op een plaatsing voor de Champions League - werd uitgesteld. Joe Barone, de algemeen directeur van Fiorentina, werd voorafgaand aan het duel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Er wordt gevreesd voor een hartaanval, meldt La Gazzetta dello Sport. De 57-jarige Amerikaan ligt op de intensive care, zijn toestand zou zorgwekkend, maar stabiel zijn.

• AFP
    Giuseppe 'Joe' Baroni, directeur van Fiorentina, werd vermoedelijk getroffen door een hartaanval.
    De fans in Bergamo kwamen voor niets

De wedstrijd stond gepland voor 18.00 uur. De eerste fans zaten al in het stadion toen bekend werd dat de wedstrijd niet door ging.

Barone werd per helikopter naar een ziekenhuis in Milaan gevlogen. Op verzoek van de staf van Fiorentina is de wedstrijd uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum.