Alexis Sanchez bedankt Denkzel Dumfries voor de assist
NOS Voetbal

Zuinige zege koploper Inter, Bologna doet goede zaken bij rentree Zirkzee

Internazionale heeft in eigen stadion met 2-0 gewonnen van degradatiekandidaat Empoli. De Nerazzurri staan, met nog acht wedstrijden voor de boeg in de Serie A, veertien punten voor op stadsgenoot AC Milan.

Via een knap schot van Federico Dimarco nam Inter al snel afstand van Empoli, dat daarna moedig terugvocht. Met name in de eerste helft werd Inter-doelman Emil Audero regelmatig getest. De koploper had het bij vlagen lastig, maar deed wat het moest doen.

Denzel Dumfries kwam met nog een klein kwartier te spelen binnen de lijnen en hielp zijn ploeg naar een comfortabelere marge. De Oranje-international sprintte op kenmerkende wijze mee naar voren over de rechterflank en gaf voor op een andere invaller, Alexis Sánchez, die de 2-0 binnenschoot.

Mijlpaal

De zege betekende een mooie mijlpaal voor coach Simone Inzaghi, die voor de honderdste keer won in zijn 150ste wedstrijd als Inter-coach.

Inzaghi, op koers voor zijn eerste landstitel als trainer, hield Davy Klaassen negentig minuten op de bank. Stefan de Vrij ontbrak door de blessure die hij opliep bij een training van het Nederlands elftal.

Inter-coach Simone Inzaghi

Eerder op Pasquetta, Tweede Paasdag in Italië waarop traditioneel veel wordt gevoetbald, deed Bologna goede zaken in de strijd om Champions League-tickets. De ploeg van trainer Thiago Motta won met 3-0 van hekkensluiter Salernitana en zag directe concurrenten AS Roma en Juventus punten verspelen.

Riccardo Orsolini, de linksbenige rechtsbuiten van Bologna, opende de score met een uithaal vanaf het uiterste hoekje van het zestienmetergebied. Nog voor rust maakte rechtspoot Alexis Saelemaekers de 2-0, een gespiegelde kopie van de openingstreffer. De 3-0 kwam in blessuretijd van Charalampos Lykogiannis.

Rentree Zirkzee

Joshua Zirkzee speelde het laatste half uur mee bij Bologna. Het waren zijn eerste minuten sinds begin maart. De spits kampte met een hamstringblessure, waardoor hij ook de oefeninterlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij moest laten gaan. De 22-jarige spits wacht nog op zijn debuut in Oranje, maar lijkt door zijn goede vorm in de Serie A (tien goals en vier assists) een optie voor het EK.

Joshua Zirkzee na de zege op Salernitana

Bologna won voor de achtste keer in de laatste negen competitieduels en staat vierde, een plaats die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. Het gat met de zwalkende nummer drie Juventus, dat eerder dit weekend verloor bij Lazio (1-0) werd verkleind tot twee punten.

AS Roma kwam, met Rick Karsdorp in de basis, niet verder dan 0-0 op bezoek bij Lecce. De Romeinen staan vijfde, maar moeten na het tweede gelijkspel in drie competitiewedstrijden een gat van vijf punten overbruggen om Bologna bij te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl