Onderzoek bij een pand in Zutphen
NOS Nieuws

Mogelijk doorbraak in verdwijningszaak uit 1989

De politie heeft een 60-jarige man uit het Gelderse Eerbeek aangehouden vanwege een oude vermissingszaak in Zutphen. Duncan Zwakke verdween bijna 35 jaar geleden, daarna is er niets meer van hem vernomen. De politie vermoedt dat de arrestant betrokken is bij de verdwijning of dood van Zwakke.

Duncan Zwakke is op dinsdag 17 oktober 1989 voor het laatst gezien in het centrum van Zutphen. Hij was destijds 31-jaar oud en technicus bij een bedrijf in Dieren.

De zaak van Zwakke wordt al jaren behandeld als cold case. In 2017 werd de zaak op de coldcase-kalender van de politie gedeeld. Daar stond onder andere op dat Zwakke "vermoedelijk iets deed met drugs".

Duncan Zwakke is sinds 1989 spoorloos

De politie deed vorige week nog onderzoek in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen. Het ging om een aanvullend onderzoek, vorige maand werd daar ook al sporenonderzoek gedaan. Volgens Omroep Gelderland ging het om onderzoek in de kelder.

Ook ging de politie met een sonarboot de IJssel op, "op zoek naar sporen die mogelijk kunnen leiden naar het vinden van Duncan."

Hoe de politie bij de verdachte is gekomen en wat voor verdenkingen er precies tegen hem zijn, is onduidelijk.

Tipgeld

De politie roept op om informatie over deze zaak nog steeds te delen. "Voor zijn familieleden en vrienden is dit, ook na vele jaren, nog steeds een ingrijpende en heftige situatie. Daarom is elke tip, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom."

Er ligt al jarenlang een beloning klaar van 15.000 euro voor de gouden tip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl