Virgil van Dijk

Liverpool verspeelt koppositie met gelijkspel bij United, goal Van de Ven voor Spurs

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League nodeloos verspeeld door bij aartsrivaal Manchester United met 2-2 gelijk te spelen.

Arsenal, dat gisteren won bij Brighton & Hove Albion (0-3), gaat de ploeg van coach Jurgen Klopp op doelsaldo voorbij. Manchester City, dat gisteren bij Crystal Palace ook een uitzege boekte (2-4), volgt op één punt.

Micky van de Ven was vanavond met een kiezelharde treffer belangrijk bij een zege (3-1) van Tottenham Hotspur op Nottingham Forest. En Chelsea liet in blessuretijd twee punten uit handen glippen tegen Sheffield United: 2-2.

Voor rust werd United geheel overlopen door Liverpool. De ploeg van coach Erik ten Hag kwam, op een afgekeurde treffer van Alejandro Garnacho na, tot nul schoten richting doel.

Bij Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis en Cody Gakpo en Ryan Gravenberch op de bank, zag het er veel beter uit: de teller liep door tot vijftien doelpogingen, waarvan vier tussen de palen. Mede dankzij geweldig keeperswerk van André Onana werd dat overwicht nauwelijks uitgedrukt in de score. Alleen Luis Díaz vond halverwege de eerste helft het net (0-1).

Diaz stond bij een door Darwin Núñez doorgekopte corner op de juiste plek. Zonder een verdediger in zijn buurt schoot hij Liverpool op voorsprong.

Ten Hag mocht zijn handjes dichtknijpen dat de marge bij rust nog altijd maar één doelpunt was. Al leek zijn Manchester United aan het begin van de tweede helft ook niet bij machte om koploper Liverpool pijn te doen.

Fernandes scoort uit middencirkel

Een blunder van Liverpool-verdediger Jarell Quansah brak alles open. Hij schoof de bal tijdens de opbouw plots in de voeten bij Bruno Fernandes. De aanvoerder van United greep die kans met beide handen aan, al moest hij nog wel het halve veld overbruggen. Dat liet Fernandes aan de bal over, met een fijne trap liet hij de keeper kansloos en maakte zo gelijk (1-1).

Met een prachtige krul liet Kobbie Mainoo vervolgens Old Trafford ontploffen. Met ruim een uur op de klok schoot de jongeling Manchester United op voorsprong (2-1).

Kobbie Mainoo (37) viert de 2-1

Liverpool bleef drukken en kwam via een strafschop van Mohamed Salah, na een domme overtreding van Aaron Wan-Bissaka, op gelijke hoogte. Maar het bleef bij 2-2, waardoor Liverpool de voorsprong in de titelstrijd uit handen geeft.

Van de Ven scoort bij zege Spurs

Na de 3-1 overwinning van Tottenham Hotspur op Nottingham Forest ontving een lachende Van de Ven felicitaties van zijn ploeggenoten. De Noord-Hollander stond verdedigend zijn mannetje en hielp met de mooiste treffer van de wedstrijd zijn ploeg over het dode punt.

Micky van de Ven viert zijn doelpunt

De Spurs kwamen in de eerste helft met behulp van een eigen doelpunt op voorsprong, maar slikten vervolgens de gelijkmaker van Chris Wood. Na rust poeierde Van de Ven de 2-1 binnen. Niet veel later bracht Pedro Porro de Londenaren met de 3-1 in veilige haven.

Door de zege klimt de ploeg van coach Ange Postecoglou over Aston Villa heen naar plaats vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op kwalificatie voor de Champions League.

Chelsea krijgt tik in blessuretijd

Na de miraculeuze opleving afgelopen donderdag tegen Manchester United (4-3) liep Chelsea averij op tegen hekkensluiter Sheffield United: 2-2. Op Bramall Lane in Sheffield dacht Noni Madueke de winnende te hebben gemaakt, maar de thuisploeg kwam in blessuretijd nog langszij.

Chelsea-coach Mauricio Pochettino leek Madueke te gaan wisselen, maar de voormalig PSV'er bewees net op tijd zijn waarde. Hij dribbelde op hoge snelheid de zestien binnen en vond de verre hoek.

• Reuters
    Noni Madueke lacht.
  • Reuters
    Maar Oli McBurnie lacht het laatst.

De eerste helft eindigde in evenwicht na treffers van Thiago Silva (0-1) en Jayden Bogie, die afrondde na een intelligente pass van Gustavo Hamer. De Braziliaans-Nederlandse middenvelder leek in de slotfase op weg naar nog meer glorie, maar Chelsea-verdediger Marc Cucurella haalde Hamer onderuit voor hij door kon breken achter de blauwe defensie.

Diep in blessuretijd werd het toch nog gelijk. Uit de kluts voor het doel van de Londenaren schoot Oli McBurnie de 2-2 binnen.