Alejandro Garnacho en Erik ten Hag (rechts) vieren feest na de winst op Liverpool

United schakelt Liverpool uit in FA Cup in heerlijk voetbalgevecht

Manchester United heeft op wonderbaarlijke wijze ten koste van Liverpool de halve finales van de FA Cup bereikt. In een zinderende kwartfinale draaide de ploeg van Erik ten Hag in de verlenging een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Nadat United voor rust op 1-0 was gekomen via Scott McTominay, leek Liverpool in de reguliere speeltijd de buit binnen te gaan halen door goals van Alexis Mac Allister en Mohamed Salah. Invaller Antony bracht in de 87ste minuut de stand echter op 2-2.

Rashford neemt revanche

Marcus Rashford hielp vervolgens in blessuretijd een levensgrote kans om zeep voor United, dat de beslissing had kunnen zijn. De Engelsman zag daarna de bui al hangen toen Liverpool-invaller Harvey Elliott in de verlenging met een van richting veranderd schot voor 2-3 zorgde.

Erik ten Hag (links) en Jurgen Klopp coachend tijdens Manchester United-Liverpool

Rashford nam wraak voor zijn gemiste kans door van dichtbij de 3-3 te maken en gaf United nieuwe energie. Amad Diallo werd uiteindelijk de held van United door uit een counter de bal diagonaal langs Liverpool-goalie Caoimhin Kelleher te schieten. Daarna trok Diallo zijn shirt uit en kreeg hij zijn tweede gele kaart en dus rood.

Bij Liverpool speelde Virgil van Dijk de gehele wedstrijd en mocht Cody Gakpo in de tweede helft invallen. Ryan Gravenberch bleef op de reservebank.

Chelsea

Chelsea haalde eerder op de dag na een 4-2 overwinning op Leicester City de laatste acht. Manchester City en Coventry City, dat op het tweede niveau uitkomst, bereikten zaterdag al de halve finales.

Chelsea won op het eigen Stamford Bridge met pijn en moeite van Championship-hoogvlieger Leicester City (4-2).

Al in de dertiende minuut kwam Chelsea op voorsprong. De Blues staken het veld razendsnel over, Nicolas Jackson gaf de bal voor aan linksback Marc Cucurella, die voor een open doel alleen nog maar binnen hoefde te tikken.

Tien minuten later kon Raheem Sterling de voorsprong vanaf elf meter verdubbelen, maar de aanvaller schoot de bal belabberd door het midden, waardoor hij op doelman Jakub Stolarczyk stuitte. Net voor rust gaf Sterling wel een goede assist op Cole Palmer, die alsnog de 2-0 op het bord zette.

Carney Chukwuemeka juicht na zijn 3-2 tegen Leicester City

Na rust draaide de wedstrijd volledig. Axel Disasi wilde van ruim dertig meter terugspelen op doelman Robert Sanchez, maar de bal vloog zo het doel binnen. Even later krulde Stephy Mavididi de 2-2 binnen.

Met nog twintig minuten te gaan leek de bal opnieuw op de stip te gaan na een overtreding van Callum Doyle op de doorgebroken Jackson. Na ingrijpen van de VAR werd de penalty ingeruild voor een vrije trap, omdat de tik buiten de zestien was. De gele kaart voor Doyle werd echter ook ingewisseld voor een rode prent.

Weer flater Sterling

De vrije trap werd door Sterling veel te hoog en naast geschoten, tot onvrede van het publiek. Dat even later niet Sterling, maar Mychajlo Moedryk naar de kant werd gehaald, leidde tot boegeroep. Even later ging Sterling alsnog naar de kant.

In de tweede minuut van de blessuretijd was het invaller Carney Chukwuemeka die voorkwam dat er moest worden verlengd. Invaller Noni Madueke zorgde met een prachtig afstandsschot zelfs nog voor 4-2.