Arsenal wint met 3-0

Arsenal pakt koppositie op bezoek bij Brighton, City ruim langs Palace

Arsenal heeft de lastige uitwedstrijd bij Brighton gewonnen met 3-0. Bart Verbruggen, de uitblinker van Oranje in de wedstrijd tegen Duitsland, stond onder de lat bij de thuisploeg en speelde een degelijke wedstrijd. Desondanks konden hij en verdediger Jan Paul van Hecke de nederlaag niet voorkomen.

De titelstrijd in de Premier League blijft spannend, aangezien ook Manchester City een lastige uitwedstrijd tegen Crystal Palace met 4-2 won. City komt daardoor in punten gelijk met Liverpool, dat morgen de topper tegen Manchester United speelt. Arsenal klimt met een punt voorsprong over beide teams heen.

Arsenal op kop

Arsenal was de actievere en over het algemeen betere ploeg gedurende de hele eerste helft, maar slaagde er niet in om grote kansen te creëren. Na een half uur maakte Brighton-verdediger Tariq Lamptey een overtreding in het zestienmetergebied, wat resulteerde in een penalty.

De stand van de Premier League

Bukayoko Saka versloeg Verbruggen vanaf de stip en plaatste het buitenkansje feilloos in de hoek. Het was alweer de dertiende treffer van het seizoen voor de productieve jeugdspeler uit Londen.

Na de rust begonnen de Gunners iets dreigender te worden. Martin Ødegaard waagde een poging vanaf de rand van het strafschopgebied. Deze keer verrichtte Verbruggen een uitstekende redding op het harde schot van de aanvoerder van de Londenaren.

Desondanks moest de Nederlander een paar minuten later toch de bal uit het net vissen toen Kai Havertz hem wist te passeren met een gemakkelijke schuiver: 2-0.

Leandro Trossard zorgde voor de eindstand toen hij de bal ontfutselde van Pascal Gross, waarna Havertz direct een dieptepass speelde naar de ingebrachte Belg. Trossard sprintte over de helft van het veld en gaf vervolgens Verbruggen geen kans.

De Bruyne maakt zijn 100ste

Kevin De Bruyne eiste met twee goals een belangrijke rol op voor City. De middenvelder maakte bovendien zijn 99ste en 100ste treffer in het shirt van de Citizens.

Alleen Sergio Agüero (260) en Raheem Sterling (131) maakten ooit meer competitietreffers voor de club. Erling Haaland maakte vandaag zijn 82ste Premier League-doelpunt in het lichtblauwe shirt.

Kevin De Bruyne en Erling Haaland

Op de grasmat van Selhurst Park kwam City al na drie minuten op achterstand, nadat verdediger John Stones op het middenveld te lang twijfelde en de bal plots inleverde. In de tegenstoot schoof Jean-Philippe Mateta de openingstreffer binnen.

Tien minuten later was het weer gelijk, toen De Bruyne met een magistrale knal de bovenhoek vond. De 32-jarige Belg was in de tweede helft nogmaals trefzeker (de 4-1), waarmee hij zijn honderdste goal in dienst van City op zijn naam schreef.

Tussendoor scoorden ook Rico Lewis en Haaland namens de bezoekers. Door een moment van onoplettendheid van verdediger Rúben Dias tekende de ingevallen Palace-spits Odsonne Édouard in de slotminuten nog voor de 2-4.