United en Brentford delen de punten na een enerverende slotfase

United en Brentford in evenwicht na twee goals diep in blessuretijd

Manchester United en Brentford hebben na een enerverende slotfase de punten gedeeld. In het zuidwesten van Londen eindigde het Premier League-duel na 104 minuten voetballen in 1-1.

In de zesde minuut van de blessuretijd was er nog altijd niet gescoord in het Community Stadium van Brentford. En daar mocht vooral United dankbaar voor zijn.

Volledig weggespeeld

De ploeg van trainer Erik ten Hag - zesde in de Premier League - werd volledig weggespeeld door de nummer vijftien van de ranglijst.

Een schot op de paal, een volley en kopbal op de lat en een afgekeurd doelpunt van Brentford-vedette Ivan Toney. Dertig schoten, drie keer zoveel als United. Het was het dappere Brentford dat recht had op de zege.

Maar in plaats daarvan was het United dat in de 96ste minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Invaller Mason Mount maakte de openingstreffer, nadat hij de voorbije Premier League-maanden aan zich voorbij had moeten laten gaan wegens blessureleed.

Het ongeloof was af te lezen op het gezicht van Brentford-coach Thomas Frank. Maar zijn ploeg toonde veerkracht. In de negende minuut van de blessuretijd maakte Kristoffer Ajer, die na een ultieme aanvalspoging volledig vrij werd gelaten in het strafschopgebied, de gelijkmaker.

Harvey Barnes

Newcastle United boog eerder op de dag op sensationele wijze een 3-1 achterstand om in een 4-3 overwinning op West Ham United. Voormalige Willem II-speler Alexander Isak had met twee benutte strafschoppen een belangrijk aandeel in de zege.

Het leek er aanvankelijk helemaal niet op dat de drie punten in Newcastle zouden blijven. Nadat Isak de thuisploeg al in de achtste minuut vanaf elf meter op 1-0 had gezet, boog West Ham de achterstand om in een 1-3 voorsprong.

Dat deed het door doelpunten van Michail Antonio, ex-Ajacied Mohammed Kudus en Jarrod Bowen. De treffer van Bowen viel in de derde minuut na rust.

Met zijn tweede rakte penalty bezorgde Isak in de 77ste minuut Newcastle toch weer hoop op de zege. De twee goals van de Zweed inspireerden Harvey Barnes, die eerst in de 83ste minuut en vervolgens in de 90ste minuut scoorde.

Daardoor won de thuisploeg alsnog. Newcastle is door de zege op 1 punt gekomen van nummer zeven West Ham, met een duel minder gespeeld.

Chong scoort voor Luton

Degradatiekandidaat Luton Town leek tegen nummer vier Tottenham Hotspur lange tijd op weg naar een stunt. De Nederlander Tahith Chong zette Luton al in de derde minuut op 0-1.

Chong juicht na zijn treffer

Nadat het zes minuten na rust door een eigen doelpunt van Issa Kaboré gelijk was geworden, zag Luton door een doelpunt van Son Heung-Min in de 86ste minuut de zege toch nog door de vingers glippen.

Chelsea en Burnley speelden met 2-2 gelijk. Chelsea dacht de zege al op zak te hebben, maar Burnley, dat na de rode kaart voor Lorenz Assignon vanaf de 40ste minuut met een man minder speelde, sleepte er toch nog een punt uit. Dara O'Shea tekende in de 81ste minuut voor de 2-2.

Zondag staat om 17.30 uur de kraker tussen nummer drie Manchester City en koploper Arsenal op het programma. Om 15.00 speelt nummer nummer twee Liverpool tegen Brighton & Hove Albion.

Moussa Diaby (rechts) viert zijn openingstreffer met Leon Bailey

Aston Villa won in eigen huis met 2-0 van Wolverhampton Wanderers. De ploeg van trainer Unai Emery staat momenteel op de vierde plaats van de ranglijst en ligt daarmee nog steeds op koers voor een plek in de vernieuwde Champions League van komend jaar.

Moussa Diaby maakte in de eerste helft de openingstreffer met een fraai afstandsschot in de bovenhoek, nadat een voorzet via een Wolves-verdediger van richting was veranderd. Na de rust verdubbelde Ezri Konsa de score.