NOS Voetbal

Door Liverpool en Bayern begeerde Alonso blijft coach bij Leverkusen

Xabi Alonso is ook volgend jaar hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. De Spaanse oud-voetballer, die met Leverkusen eerste staat in de Bundesliga, stond op de verlanglijst van meerdere Europese topclubs, maar blijft zijn huidige werkgever trouw.

"Dit is voor mij als jonge coach de juiste plek om te zijn", zegt Alonso, die als speler met Spanje wereldkampioen werd in 2010.

Naar verluidt waren onder meer Bayern München en Liverpool geïnteresseerd in de diensten van Alonso. Bij Bayern vertrekt Thomas Tuchel na dit seizoen, in Liverpool is Jürgen Klopp bezig aan zijn laatste maanden als manager.

Alonso, die tijdens zijn spelerscarrière onder meer voor Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid en Bayern München uitkwam, stapte eind 2022 in als trainer bij Leverkusen. Het werd zijn eerste grote klus. Hij werd vorig seizoen met Leverkusen zesde in de competitie.

Superseizoen

Dit seizoen verrast Leverkusen vriend en vijand. Leverkusen staat tien punten los van Rekordmeister Bayern München, met nog slechts acht wedstrijden te gaan.

Leverkusen pakte in de gehele clubhistorie slechts twee prijzen: de DFB-Pokal in 1993 en de UEFA Cup in 1988. Dit seizoen zit de club ook nog in het Duitse bekertoernooi en de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl