NOS Voetbal

Turkse regering start onderzoek naar massale vechtpartij bij Trabzonspor-Fenerbahçe

Spelers Fenerbahçe op veld aangevallen door fans Trabzonspor

De wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe (2-3) in de Turkse competitie is zondagavond compleet uit de hand gelopen. Minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya verklaarde dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de ongeregeldheden.

Ook meldde Yerlikaya dat er tot nu toe twaalf mensen zijn aangehouden.

Al tijdens de wedstrijd misdroegen de fans van Trabzonspor zich. Er werden voorwerpen gegooid, waarmee onder anderen de grensrechter en oud-Ajacied Dusan Tadic werden geraakt.

Fenerbahçe won het duel tussen de nummers drie en twee van de Turkse competitie door een treffer van de Belg Michy Batshuayi in de slotfase. Na afloop vierden de spelers van de club uit Istanbul de overwinning in de middencirkel.

  • EPA
    Een veldbestormer belaagt de spelers met de hoekvlag
  • EPA
    Handgemeen tussen spelers van Fenerbahçe en een fan van Trabzonspor
  • EPA
    Chaos op het veld

Op dat moment bestormden enkele fans van Trabzonspor het veld, die de confrontatie met de spelers wilden aangaan. Er werden over en weer rake klappen uitgedeeld en binnen de kortste keren stonden er honderden fans op het veld.

De spelers van Fenerbahçe werden zelfs achtervolgd tot in de catacomben. In een poging een van die belagers te stoppen deelde matchwinner Batshuayi een achterwaartse karatetrap uit. De Nederlandse verdediger Jayden Oosterwolde schopte een andere veldbestormer tegen het hoofd.

Uit veiligheidsoverwegingen werden de spelers van Fenerbahçe lange tijd vastgehouden in het stadion. Pas na 1.00 uur 's nachts lokale tijd vertrokken zij onder politiebegeleiding naar het vliegveld.

Eerder incident

Het is niet het eerste grote incident in het Turkse voetbal dit seizoen. In december werd de competitie korte tijd stilgelegd, nadat de voorzitter van Ankaragücü een scheidsrechter het ziekenhuis in had geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl