Jorrel Hato
NOS Voetbal

Hato wil in kleine stapjes hogerop, maar eerst Aston Villa uitschakelen met Ajax

Met een nieuw vierjarig contract op zak kijkt Ajax-verdediger Jorrel Hato met vertrouwen uit naar de uitwedstrijd vanavond tegen Aston Villa in de achtste finales van de Conference League.

"Niet nerveus, wel goede gezonde spanning", omschrijft de 18-jarige linkspoot zijn gevoel voor de return, waarin na de 0-0 in Amsterdam van vorige week nog alles open ligt.

"Als je kijkt hoe we het vorige week hebben gedaan, hadden wij verdiend om te winnen", zegt Hato. "Het zal een andere wedstrijd worden, maar dat vertrouwen nemen we wel mee."

Trots op nieuw contract

Een dag na het ondertekenen van zijn nieuwe contract is Hato naar eigen zeggen blij en trots. "Gisteren was een heel mooie dag. Ik ben blij dat het officieel is."

Dat het zo lang duurde, betekent volgens de geboren Rotterdammer niet dat het spannend was, ondanks geruchten over interesse van buitenlandse topclubs.

"Er was geen twijfel, dit is wat ik wil. Zulke onderhandelingen gaan nooit echt snel, het duurt even voordat beide partijen tevreden zijn. Natuurlijk heb ik ambities en dromen, maar dat wil ik in kleine stapjes doen."

Tweede Hato bij Ajax?

Na het langer vastleggen van Oranje-international Hato is Ajax naar verluidt ook bezig zijn jongere broertje in te lijven. De 12-jarige Elgyn Hato zou dan in de voetsporen van zijn broer de overstap maken van de Sparta Rotterdam-jeugd naar de Ajax-opleiding.

Grote broer Jorrel zegt zich er niet veel mee te bemoeien: "Ik heb hem geen advies gegeven, de keuze ligt bij hem. Hij moet er zelf achteraan gaan wat hij het liefste wil, de keuze laat ik volledig aan hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl