NOS Voetbal

Geduld toverwoord voor Ajax tegen Villa: 'Hopen op paar mooie uitvallen'

Ajax opnieuw zonder Berghuis tegen Villa: 'Door zijn rug gegaan, teleurstellend'

In het huidige spel van Ajax is geduld het toverwoord, zegt trainer John van 't Schip in aanloop naar de cruciale uitwedstrijd tegen Aston Villa in de achtste finales van de Conference League.

In Birmingham speelt Ajax donderdagavond de return na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in de Johan Cruijff Arena. Opnieuw moeten de Amsterdammers het stellen zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis, die dit weekend een nieuwe blessure opliep.

"Dat is teleurstellend, ook voor Steven zelf. Je wilt zoveel mogelijk spelers beschikbaar hebben, zeker spelers die creativiteit kunnen brengen", zegt Van 't Schip.

"We moeten het doen met andere type spelers. Meer vanaf de zijkanten, meer loopjes van middenvelders die eroverheen gaan. Het zal minder creatief zijn, dus moeten we het met andere spelers op een andere manier invullen."

De nieuwe manier van spelen, met vijf verdedigers, bevalt Van 't Schip voorlopig goed. "Tegen Utrecht, in delen van de wedstrijd tegen AZ en thuis tegen Villa hebben we laten zien dat we solide kunnen spelen. Jammer genoeg kwam daar afgelopen weekend geen goed vervolg aan."

Hopen op uitvallen

Volgens Van 't Schip moet Ajax nog altijd van eigen krachten uitgaan: "Ons eigen spel op de mat leggen", maar ook; "goed staan, hopen op een paar mooie uitvallen".

Ajax-coach Van 't Schip: 'Moeten niet meegaan in de hectiek, de ping-pong'

Tegenstander Aston Villa heeft volgens de Ajax-coach wel iets recht te zetten, na een 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. "En ik verwacht dat ze aanvallender zullen spelen dan vorige week. Ze kwamen wellicht naar de Arena met de wedstrijd tegen Spurs al in het achterhoofd. Ik denk dat ze voor eigen publiek meer initiatief zullen nemen."

En dus: geduld. "We moeten niet meegaan in de hectiek, in de ping-pong, zoals ik het noem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl