Premier Rutte en premier Netanyahu
NOS Nieuws

Wekdienst 13/3: Rutte opnieuw naar Israël • PSV in achtste finale Champions League

Goedemorgen! Demissionair premier Rutte brengt voor de vierde keer sinds 7 oktober een bezoek aan Israël en PSV speelt de returnwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Eerst het weer: vanochtend is het bewolkt met in het oosten nog wat motregen. Vanmiddag is het droog met vooral in het westen zon. Het wordt 12 tot 14 graden. Morgen is het droog met geregeld zon. Met 14 tot 18 graden is het erg zacht. Daarna minder hoge temperaturen en vaker neerslag.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Demissionair premier Rutte reist opnieuw af naar Israël voor een overleg met premier Netanyahu. Het is zijn vierde bezoek aan het land sinds de terroristische aanval van Hamas op 7 oktober. Later reist hij naar Egypte voor een ontmoeting met president Sisi.
  • Demissionair minister Van Gennip van Sociale Zaken neemt het rapport van de Adviesraad Migratie in ontvangst over arbeidsmigranten die vanuit andere Europese landen naar Nederland worden gehaald.
  • PSV kan zich in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund voor het eerst sinds het seizoen 2006-2007 weer kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League. De vorige wedstrijd, in Eindhoven, eindigde in 1-1. Het duel in Dortmund is vanaf 21.00 uur live te volgen op NPO Radio 1 en via een liveblog op de app en site.
  • Het CBS komt met jaarcijfers over welke gemeenten vorig jaar fors hebben bijgebouwd en welke juist veel hebben gesloopt.

Wat heb je gemist?

Het aantal kinderen dat wereldwijd voor de vijfde verjaardag sterft is niet eerder zo laag geweest, meldt kinderrechtenorganisatie Unicef in een rapport over 2022. Dat jaar stierven er 4,9 miljoen kinderen onder de vijf jaar.

Sinds 2000 is het sterftecijfer onder jonge kinderen met 51 procent gedaald. Volgens Unicef is dat onder meer te danken aan vaccinaties en de verbeterde behandeling van malaria.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Voor de Belgische kust worden bijna geen Noordzeegarnalen meer gevangen. De schaarste drijft de prijs enorm op en dat merkt ook de consument. De garnalenkroket, een klassieke lokale specialiteit, is peperduur geworden.

Garnalencrisis in België, delicatesse wordt duur betaald

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl