Leonid Volkov
NOS Nieuws

Voormalige stafchef en vertrouweling Navalny aangevallen in Vilnius

Leonid Volkov, voormalig stafchef en vertrouweling van de Russische oppositieleider Alexej Navalny is aangevallen in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Dat meldt Kira Jarmysj, de voormalige woordvoerder van Navalny op X.

Het is niet duidelijk wie Volkov heeft aangevallen. Persbureau Reuters meldt dat de Litouwse politie heeft gehoord dat een man buiten zijn huis is geslagen en dat dit onderzocht wordt.

Volgens Jarmysj werd Volkov aangevallen voor zijn huis. De aanvaller vernielde zijn raam, spoot traangas in zijn ogen en sloeg op Volkov in met een hamer, schrijft Jarmysj.

Het door Navalny opgerichte Anti-Corruptie Fonds (FBK) bevestigt op sociale media de aanval op Volkov. Ook deelt de organisatie op Telegram foto's van een vernielde auto en verwondingen aan het been en hoofd van Volkov.

In 2021 werden Nederlandse Kamerleden misleid door een imitator die zich voordeed als Volkov. Twee Russische komieken deden in een Zoom-gesprek met de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken alsof ze medewerkers van Navalny waren.

Ook verschillende parlementsleden van andere landen trapten in een nepversie van de stafchef van Navalny.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl