Jerry St. Juste (links) ziet machteloos toe hoe El Bilal Touré de bal met een omhaal in het doel werkt. De treffer werd later geannuleerd.
NOS Voetbal

De omhaal waar niemand over spreekt: Sporting zwijnt tegen Atalanta

Met de uitschakeling van Feyenoord in Rome zijn er geen Nederlandse clubs meer vertegenwoordigd in de Europa League. Toch konden vanavond liefst vijf Nederlanders in actie komen in de achtste finales van de Europa League.

Uiteindelijk bleef het bij drie landgenoten in het eerste duel tussen Sporting Portugal en Atalanta Bergamo. In Lissabon eindigde de wedstrijd in 1-1.

De return is op donderdag 14 maart in Bergamo.

Aanvoerder

Marten de Roon was de trotse aanvoerder van Atalanta. Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker begonnen op de bank. Dat gold ook voor Jerry St. Juste bij Sporting.

Vanaf de kant zag St. Juste zijn ploeg na een ruim kwartier op voorsprong komen via Paulinho, die een voorzet van Francisco Trincão koeltjes afrondde.

Paulinho heeft Sporting op 1-0 gebracht in het Europa League-duel met Atalanta.

Het antwoord van Atalanta liet niet lang op zich wachten. Eerst mikte Emil Holm na een knappe dribbel de bal op de buitenkant van de paal.

Twee minuten later was een poeier van Gianluca Scamacca (die enkele jaren in de jeugd van PSV speelde en later op huurbasis voor PEC Zwolle uitkwam) hetzelfde lot beschoren.

Ook De Roon zag een knappe knal gered worden door de Portugese doelman, maar toen Scamacca vrij voor hem opdook had hij geen verweer.

Weer op de paal

Na rust bleef Atalanta de betere. Ademola Lookman - na de bal subtiel door de benen van verdediger Eduardo Quaresma te hebben gespeeld - schoot op de paal, de derde keer al deze wedstrijd voor de ploeg uit Bergamo.

Daarna werd ook de thuisclub gehinderd door de paal. Aanvoerder Sebastián Coates torende boven iedereen uit, maar zijn kopbal belandde op het aluminium.

Gianluca Scamacca (voormalig PSV en PEC Zwolle) bracht Atalanta Bergamo naast Sporting.

Halverwege de tweede helft was het toch tijd voor Koopmeiners, goed voor zeven doelpunten in zijn laatste acht duels voor Atalanta. Die scoringsdrift maakt de Oranje-international interessant voor grotere clubs. Zo zou Juventus concrete plannen hebben om de middenvelder in te lijven.

Omhaal

Met Koopmeiners in de ploeg voerde Atalanta de druk nog een keer op. Dat leverde bijna de overwinning op. El Bilal Touré (ingevallen voor Scamacca) kreeg een vrije doortocht naar het Portugese doel, stuitte eerst nog op de doelman en schoot de rebound vervolgens met een prachtige omhaal alsnog in het doel.

De omhaal zal de overzichten echter niet halen, want de Malinees begon de aanval in buitenspelpositie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl