Mohammed Ben Sulayem (FIA)
NOS Sport

Meer aantijgingen tegen FIA-voorzitter Ben Sulayem: poging GP Las Vegas te saboteren

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem heeft volgens de BBC geprobeerd de Grand Prix in Las Vegas te saboteren. De aantijging volgt op berichtgeving van maandag, waarin Ben Sulayem werd beticht van bemoeienis met een race-uitslag.

Inmiddels heeft de FIA bevestigd dat er twee klachten zijn ingediend tegen 'zekere personen uit de managementlaag'.

Ben Sulayem zou een aantal medewerkers hebben aangespoord om een reden te vinden om de Grand Prix in Las Vegas te cancelen. "Er moesten problemen gevonden worden, of ze nu bestonden of niet", zou een klokkenluider hebben gemeld in een rapport van de FIA dat ingezien is door de BBC.

Max Verstappen (rechts) praat met Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA

De poging om de race niet door te laten gaan zou volgens de Britse omroep te maken hebben met een machtsstrijd tussen de FIA en de Formule 1 (FOM). De bazen van de Formule 1 zijn eigenaren van de race in Las Vegas. De wedstrijd ging uiteindelijk toch door.

'Straf Alonso ingetrokken door Ben Sulayem'

Maandag meldde de BBC ook al op basis van informatie van de klokkenluider dat Ben Sulayem de uitslag van de Grote Prijs van Saudi-Arabië zou hebben beïnvloed.

In de race kreeg Fernando Alonso een tijdstraf van tien seconden, maar uiteindelijk zou die straf op aandringen van de FIA-voorzitter zijn ingetrokken.

Er loopt een onderzoek van de ethische commissie van de FIA. De uitslag van dat rapport wordt binnen vier tot zes weken verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl