Christian Horner en Jos Verstappen in gesprek tijdens de GP van Bahrein
NOS SportAangepast

Jos Verstappen ziet Red Bull 'uit elkaar vallen' door zaak-Horner, team ontkent

Jos Verstappen, de vader van drievoudig wereldkampioen Max, laat een dag na de winst van zijn zoon in de openingsrace in Bahrein in interviews met twee kranten weten dat er snel iets moet gebeuren bij het Formule 1-team van Red Bull.

Volgens Verstappen senior moet na een aantal tumultueuze dagen met teambaas Christian Horner in de hoofdrol de rust terugkeren in de ploeg van zijn zoon.

"Deze situatie is niet goed voor het team en drijft mensen uit elkaar", zegt hij tegen De Telegraaf. "Op deze manier kan het niet doorgaan en blijft er spanning in de lucht hangen."

Tegenover de Daily Mail zegt hij over Horner: "Het team dreigt uit elkaar te vallen. Het kan niet zo doorgaan. Het zal ooit ontploffen. Horner speelt het slachtoffer, terwijl hij juist de veroorzaker is van de problemen."

Red Bull reageert

Verstappen wilde vandaag tegenover de NOS niet nader ingaan op zijn uitspraken. Via de BBC ontkent Red Bull dat het team onder druk staat. "Er is wat dat betreft niets aan de hand. Het team is een eenheid en is gefocust op het racen."

Horner werd woensdag na intern onderzoek van Red Bull vrijgepleit na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Een dag later lekte een anonieme e-mail uit met Whatsapp-verkeer tussen Horner en de werkneemster in kwestie. Van die berichten is de authenticiteit niet te controleren.

Het zorgde voor een tumultueus weekend voor het team van Verstappen, die zaterdag wel met overmacht de Grand Prix van Bahrein op zijn naam schreef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl