De Jong op rijdende brancard veld af bij Barcelona: 'Ziet er niet goed uit'

Frenkie de Jong is in het competitieduel van FC Barcelona bij Athletic Club geblesseerd uitgevallen. De international van het Nederlands elftal zakte in de 25ste minuut na een luchtduel door zijn enkel en moest worden gewisseld.

De wedstrijd eindigde in 0-0. Barça creëerde in Bilbao maar nauwelijks kansen. Datzelfde gold voor de thuisploeg, hoewel Athletic Club in de tweede helft wel dreigender was.

De Jong miste in de eerste seizoenshelft veel duels door blessureleed. Hoe ernstig deze enkelblessure is, moet nog blijken. De middenvelder moest per rijdende brancard het veld af.

Het Nederlands elftal komt 22 maart in actie in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Vier dagen later volgt nog een oefenduel met Duitsland. Op 14 juni start het EK.

Ook blessure Pedri

Vlak voor rust kreeg Barcelona nog meer slecht nieuws, toen Pedri zich moest laten wisselen met een spierblessure. De Spaanse middenvelder miste dit seizoen al grote delen wegens een hamstringblessure.

"Het is een trieste dag", zei Xavi tegen de Spaanse pers na afloop van de wedstrijd. "We zullen tussen zondag en maandag meer te weten komen over hun blessures, maar het ziet er niet goed uit. Ik kan me voorstellen dat beiden een aantal wedstrijden uitgeschakeld zullen zijn." Op sociale media uitte de Catalaanse club steun voor de geblesseerde middenvelders: "Frenkie en Pedri, we steunen jullie. Hou jullie sterk."

Girona ten onder op Mallorca

Girona FC wist eerder vanavond niet te profiteren van het puntenverlies van koploper Real Madrid gisteren. Tegen RCD Mallorca kwamen de Catalanen een doelpunt van José Copete niet te boven: 1-0.

Bij Girona bleef Daley Blind de hele wedstrijd op de bank. De international van het Nederlands elftal had de laatste tijd last van een voetblessure.

Mallorca bereikte deze week de finale van het Spaanse bekertoernooi en gaf dat succes thuis tegen Girona een goed vervolg. Na een half uur kreeg verdediger Copete de bal voor zijn voeten uit een corner, waarna hij hard en hoog raak schoot.

Het lukte Girona daarna nooit om echt een vuist te maken. Een kwartier voor tijd kreeg oud-PSV'er Sávio nog een aardige kans, maar zijn schot werd geblokt.

Depay

Eerder vandaag won Atlético Madrid met 2-1 van Real Betis. Memphis Depay begon in de basis en werd na tachtig minuten gewisseld. In de eerste helft was Atlético heer en meester tegen Betis. Door een eigen goal van Rui Silva en een treffer van Álvaro Morata stond het bij rust 2-0.

Betis wist het tij na rust bijna te keren. William Carvalho maakte de aansluitingstreffer en leidde de bezoekers bijna naar een gelijkspel. Atlético verdedigde met hand en tand en trok de zege over de streep.