Barcelona viert de 3-0

Barcelona en scorende De Jong voorbij Getafe, gelijkspel Atlético en Depay

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie zonder problemen van Getafe gewonnen. De Catalanen klopten de nummer tien thuis met 4-0 en namen daarmee de tweede plaats weer over van Girona, dat maandag Rayo Vallecano ontvangt.

Getafe bood voor rust aardig tegenstand, maar liet verdedigend de nodige steken vallen. Raphinha zorgde voor veel gevaar. De Braziliaan kreeg vier grote kansen, benutte er één en was als aangever ook tweemaal dicht bij succes.

De Jong scoort

In de tweede helft liep João Félix na goed werk van Andreas Christensen al snel de 2-0 binnen en na terugleggen van Raphinha zorgde Frenkie de Jong eenvoudig voor de 3-0.

In de slotfase scoorde ook Fermín nog in de rebound, waardoor de drie punten overtuigend binnen werden gehaald.

Atlético Madrid speelde met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Almería. Memphis Depay stond in de basis, maar was niet trefzeker. Atlético kwam tweemaal op voorsprong, maar Luka Romero scoorde beide keren de gelijkmaker.