Teleurstelling bij Girona

Girona raakt door nederlaag in Bilbao verder achterop bij koploper Real

In de Spaanse LaLiga heeft de verrassende nummer twee Girona verloren op bezoek bij Athletic Club: 3-2. Door de nederlaag loopt de achterstand van Girona op koploper Real Madrid op tot zes punten. Athletic komt wat dichter bij de vierde plaats, wat Champions League-voetbal oplevert aan het einde van het seizoen.

Al vroeg kwam de thuisploeg uit Baskenland op voorsprong door een flinke blunder van Girona, waarna Alex Berenguer in de tweede minuut de 1-0 binnen kon schieten.

De stand in de LaLiga

De Catalanen, zonder de geblesseerde Daley Blind, probeerden snel met een antwoord te komen via Viktor Tsygankov. Zijn schot ging richting het dak van het doel, maar de keeper van het Spaanse nationale elftal, Unai Simón, bracht knap redding voor Athletic.

Doelpuntenfestijn

Na de pauze was het wel raak voor Tsygankov. De 26-jarige Oekraïner ontving een afgemeten pass in de zestien en hij knalde de bal strak onder de keeper door: 1-1.

De Basken reageerden snel: Gorka Guruzeta bracht Athletic Bilbao weer op voorsprong. Het werd zelfs 3-1 toen Iñaki Williams kon profiteren van zwak verdedigend werk.

Girona gaf niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Bij een voorzetcin de 75ste minuut was het Barcelona-huurling Eric Garcia die met een imposante sprong boven iedereen uittorende. Zijn kopbal laag in het midden van het doel bracht de tussenstand op 3-2.

Het duel lag nog even stil vanwege onrust in het publiek. In blessuretijd kreeg Girona nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Spits Artem Dovbyk schoot in het zijnet en een poging van Jhon Elmer Solis Romero werd met het hoofd van de doellijn gehaald door een verdediger. Het mocht niet baten en zo leed de nummer twee van Spanje onnodig puntenverlies.