Vinícius en Bellingham
NOS VoetbalAangepast

Real sloopt titelrivaal Girona dankzij fenomenale Vinícius en Bellingham

Real Madrid heeft hard uitgehaald naar Girona in een direct duel om de koppositie in de Spaanse competitie. Girona, dat met Daley Blind een sprookjesseizoen kent en lang koploper was in LaLiga, kreeg met 4-0 klop in Santiago Bernabéu.

Real staat nu vijf punten los op de ranglijst.

De Koninklijke moet het al lange tijd doen zonder sterkhouders Thibaut Courtois, David Alaba en Éder Militão. Voor deze wedstrijd waren ook Antonio Rüdiger en Nacho geblesseerd. Bij Girona waren Blind en trainer Míchel afwezig, beiden vanwege een schorsing.

Vinícius en Bellingham

Real had slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Vinícius Júnior dribbelde zich vrij en schoot van ruim twintig meter feilloos in de verre hoek. Een absolute prachtgoal, waardoor Girona meteen wist dat het van goede huize moest komen om de koppositie in LaLiga terug te pakken.

Na ongeveer een halfuur schrok Real toen sterspeler Jude Bellingham naar de grond ging met pijn aan zijn voet. De Engelsman werd kortstondig behandeld en kon de wedstrijd vervolgen.

Dat deed de 20-jarige Bellingham met verve, in de 35ste minuut schoot hij de 2-0 binnen, na een prachtige voorzet van Vinícius. Het was de vijftiende treffer van het seizoen voor Bellingham.

Bekijk hier de stand in LaLiga:

Na rust kreeg Bellingham opnieuw een tik op zijn voeten. Wederom zette Bellingham succesvol door. Een poging van Vinícius werd gepakt door Paulo Gazzaniga, maar Bellingham kon in de rebound de bal heel eenvoudig over de lijn tikken.

Na zijn tweede goal had Bellingham te veel pijn en besloot trainer Carlo Ancelotti zijn parel alsnog van het veld te halen.

Real ging echter door waar het mee bezig was. Rodrygo stak bijna het halve veld over en schoot zelf raak, waardoor het na een uur maar liefst 4-0 stond.

Girona had niets te vertellen en mocht van geluk spreken dat Real er in het laatste halfuur niet nog een aantal goals bij maakte. Joselu miste in de slotseconden zelfs nog een strafschop. 4-0 is echter een duidelijk signaal van Real, dat aardig op weg is naar zijn 36ste landstitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl