Het was een mooie editie van de derby, die eindigde in een gelijkspel

Madrileense derby eindigt onbeslist, Memphis geeft in blessuretijd assist

Real Madrid en Atlético Madrid hebben in de Spaanse competitie de Madrileense derby afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Real stond tot ver in blessuretijd nog met 1-0 voor door een goal van Brahim Díaz, maar Marcos Llorente kopte vlak voor tijd nog de 1-1 binnen.

Real blijft koploper, met twee punten voorsprong op Girona, Atlético staat vierde.

Bij Real ontbraken onder anderen David Alaba, Antonio Rüdiger, Thibaut Courtois, Éder Militão en Aurélien Tchouaméni. Tot overmaat van ramp viel ook Vinícius Júnior nog uit tijdens de warming-up.

Memphis Depay moest bij Atlético op de bank beginnen, ook al had hij in zijn laatste drie wedstrijden gescoord. Hij viel nog wel in.

Brahim Díaz goudhaantje

De eerste kans was er na acht minuten voor Álvaro Morata namens Atlético, de Oekraïense doelman Andriy Lunin bracht met enige moeite redding. Daarna kwam Real op voorsprong. Brahim Díaz, de man die een basisplaats had omdat Vinícius afhaakte, kon de bal oprapen in het strafschopgebied en klopte van dichtbij doelman Jan Oblak.

Bellingham en Brahim vieren de openingstreffer.

Atlético maakte kort na rust gelijk, tenminste dat dacht het. Stefan Savić kopte een corner van Antoine Griezmann hard tegen de touwen, maar zijn teamgenoot Saúl stond buitenspel op het moment van koppen en ontnam daarmee doelman Lunin het zicht.

Daarna bleef Atlético jagen op de gelijkmaker. Na een uur spelen mocht Depay invallen, hij zag hoe Jude Bellingham ten val werd gebracht door teamgenoot Savić, maar hij zag ook dat scheidsrechter Sanchez zijn ploeg spaarde en geen strafschop toekende.

Kort daarop moest Oblak redding brengen op een mooie kans van Rodrygo en schoot Brahim nipt voorlangs.

Assist Depay

In de slotfase zette Atlético nog even aan, wat dus in de derde minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker opleverde. Depay kopte de bal door op Llorente, die de bal hard in de kruising kopte.