NOS Voetbal

Chaos in Valencia: geen winnende treffer, maar rood voor Bellingham

Vier dagen voor het Champions League-treffen met RB Leipzig is Real Madrid maar net ontsnapt aan zijn tweede nederlaag in La Liga.

In Valencia kwamen De Koninklijke met 2-0 achter, maar dankzij twee treffers van Vinicius werd de ongeslagen reeks in de competitie uitgebreid naar 24 wedstrijden: 2-2.

Het duel kende een opmerkelijk slot: Jude Bellingham dacht Real alsnog naar de zege gekopt te hebben, maar had niet door dat het laatste fluitsignaal net had geklonken. In het opstootje dat daarna ontstond kreeg het Engelse wonderkind een rode kaart.

De stand in La Liga

De koploper van Spanje verloor dit seizoen alleen van stadgenoot Atlético, half januari in het bekertoernooi en eind september in de competitie.

Daarna bleef Real Madrid 20 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Tegen Valencia, de nummer negen van Spanje, leek daar zaterdagavond een einde aan te komen.

Real stond na een half uur spelen met 2-0 achter. Hugo Duro was alert toen een harde voorzet richting zijn hoofd ging en kort daarna strafte Roman Jaremtsjoek een te korte terugspeelbal van Dani Carvajal af.

Hugo Duro viert de 1-0 voor Valencia tegen Real Madrid.

Pal voor rust liep de hevig beschimpte Vinícius een voorzet binnen en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Bellingham, die de vorige drie duels van Real miste door een blessure, kreeg de eerste kans op de gelijkmaker. Hij kapte zich knap vrij, maar schoot daarna op de keeper.

Een kwartier voor tijd kwam Real toch op gelijke hoogte via opnieuw Vinícius. De Braziliaan knikte een voorzet van Brahim Diaz via de grond in het doel.

Terwijl de VAR zich boog over de vraag of de doelpuntenmaker net wel of net niet buitenspel stond, ontstond een opstootje rond de middenlijn. Vinícius liet zich daarbij niet onbetuigd, maar lachte het laatst. De treffer bleef namelijk staan.

Vinicius discussieert met José Gaya.

De slotfase werd overschaduwd door een zware blessure van Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby, wiens onderbeen knel kwam te zitten onder het gewicht van de vallende Aurélien Tchouameni

Diakhaby verliet per brancard het veld en zal vermoedelijk een lang revalidatieproces tegemoet gaan.

Turbulente blessuretijd

In blessuretijd kreeg Valencia toch nog een uitgelezen kans om de wedstrijd te winnen, toen scheidsrechter Jesus Gil Manzano opeens naar de stip wees na een vermeende overtreding op Duro.

Uit de beelden bleek echter dat de spits zelf uitgleed en dus draaide de arbiter zijn beslissing op aanraden van de VAR terug. Na afloop was arbiter Gil Manzano voor beide ploegen de gebeten hond.

Jude Bellingham scoorde én kreeg een rode kaart na het laatste fluitsignaal.

Hij floot namelijk voor het laatste fluitsignaal, terwijl Real Madrid nog bezig was met een aanval. Bellingham kopte de voorzet zelfs in het doel, maar die winnende treffer ging niet door. En toen waren de rapen gaar en toonde Manzano rood aan Bellingham, tussen een meute duwende en trekkende spelers.

Nieuwe dreun Real Sociedad

Vorige week won Real Madrid met de nodige moeite van Sevilla, dat na een slechte start bezig is aan een opmars. Dat bleek zaterdag in het duel met Real Sociedad, dat na de bekeruitschakeling tegen Mallorca eerder deze week opnieuw een dreun kreeg.

Marokkaans international Youssef En Nesyri bracht de thuisclub binnen een kwartier op 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft schoot André Silva de Baskische ploeg vanaf de stip terug in de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft herstelde Sergio Ramos de marge van twee.

De 3-2 van Brais Mendez in blessuretijd veranderde aan de uitkomst niets meer. Sheraldo Becker viel een kwartier voor tijd in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl