Phil Foden zorgt voor de gelijkmaker van Manchester City in de derby tegen United

Manchester City verslaat United na comeback en blijft in spoor Liverpool

Manchester City blijft dankzij een zege in de stadsderby tegen Manchester United in het spoor van Premier League-koploper Liverpool. United kwam op voorsprong, maar City won op eigen veld met 3-1.

City kwam door de zege op een punt van koploper Liverpool, dat zaterdag met 1-0 won bij Nottingham Forest. United staat zesde en zag het gat met Tottenham Hotspur (vijfde) groeien naar zes punten. De Spurs hebben ook nog een duel tegoed.

City, de regerend kampioen van de Premier League, had voor rust een enorm overwicht, stapelde kans op kans en kreeg liefst twaalf corners, maar United ging met 0-1 de kleedkamer in.

Marcus Rashford haalde, na een lange uittrap van doelman André Onana en aangespeeld door Bruno Fernandes, verwoestend uit.

Foden staat op

Erling Haaland schoot daarna op nog geen meter van de doellijn en voor een leeg doel over. Met een vlammend schot in de bovenhoek en een schot in de verre hoek bezorgde Phil Foden het oppermachtige City na de rust de voorsprong.

Na balverlies van Sofyan Amrabat deed Haaland met een schuiver in de verre hoek nog een duit in 't zakje.