United thuis onderuit tegen Fulham, Arsenal ruim voorbij Newcastle

Manchester United heeft in de Premier League thuis met 2-1 verloren van Fulham. Bij een zege was de ploeg van trainer Erik ten Hag naast Tottenham Hotspur gekomen op de vijfde plek van de ranglijst, nu blijft United zesde.

Nummer drie Arsenal boekte in eigen huis een overtuigende overwinning op Newcastle: 4-1. Het is de derde keer op rij dat Arsenal in de competitie vier keer of meer scoorde. Manchester City won ook, met 0-1 bij Bournemouth.

Bassey scoort tegen United

Het was oud-Ajacied Calvin Bassey die Fulham na 64 minuten op voorsprong schoot tegen United. Zijn eerste knal, een volley direct uit een corner, ging mis. Zijn tweede schot in de rebound ging snoeihard hoog in het midden van het doel in.

Voor Bassey was het zijn eerste Premier League-doelpunt.

Calvin Bassey viert de openingstreffer

In de 89ste minuut tikte Harry Maguire de gelijkmaker binnen voor United. De verdediger stond op de grens van buitenspel, maar de voet van uitgerekend Bassey hief buitenspel op.

In de blessuretijd hing de winnende treffer van United in de lucht, toch was het Alex Iwobi die Fulham naar de drie punten schoot.

Arsenal klopt Newcastle

In de 18de minuut kopte Arsenal-verdediger Gabriel de bal richting het doel van Newcastle. De bal kwam op de doellijn in een scrimmage van nota bene drie Magpies en Sven Botman kreeg de ongelukkige eer om de bal het laatste tikje in het eigen doel te geven.

De eigen goal van Sven Botman

Vijf minuten later tekende Kai Havertz voor de 2-0 van Arsenal. Newcastle had in de eerste helft werkelijk niets te vertellen en Arsenal had voor rust nog kansen om de pijn voor de bezoekers te vergroten.

Newcastle kon het tij na rust niet meer keren. Bukayo Saka maakte in de 65ste minuut de 3-0, gevolgd door een kopgoal van Jakub Kiwior.

In de slotfase tekende Joe Willock nog wel voor de eretreffer, maar de zege van Arsenal kwam niet meer in gevaar.

Krappe zege City

De Citizens hadden het gat op koploper Liverpool, dat zondag de finale van de League Cup tegen Chelsea speelt, eerder op de zaterdag teruggebracht tot een punt. Bij Bournemouth boekte de regerend kampioen een magere 1-0 zege.

Bournemouth, dat in zijn selectie liefst zes oud-eredivisiespelers heeft, speelde prima en gaf weinig weg. City kwam halverwege de eerste helft op 1-0 door Phil Foden, die na een gekeerd schot van Erling Haaland in de rebound scoorde.

Na de rust was Bournemouth sterker en kreeg het kansen op de 1-1. De beste was van Enes Ünal, maar hij kopte naast.

Ajax-opponent wint

Aston Villa won een spectaculair duel met Nottingham Forest met 4-2. De ploeg van trainer Unai Emery kwam op een 3-0 voorsprong, maar zag Forest terugkomen tot 3-2.

Voor rust zorgden Ollie Watkins en Douglas Luiz (tweemaal) voor een comfortabele voorsprong voor Villa. Net voor de pauze maakte Moussa Niakhaté de 3-1, gevolgd door de 3-2 van Morgan Gibbs-White vroeg in de tweede helft.

Leon Bailey stopte de opmars en zette Aston Villa op 4-2.