Frimpong viert zijn goal tegen Köln
NOS VoetbalAangepast

Frimpong scoort voor Leverkusen, eerste landstitel weer wat dichterbij

In Leverkusen mag men steeds meer dromen van een eerste landstitel. Door een 2-0 derbyzege op FC Köln staat de ploeg in de Bundesliga nu tien punten voor op nummer twee Bayern München, dat gisteren gelijkspeelde tegen Freiburg.

Oranje-international Jeremie Frimpong maakte tegen Köln zijn achtste goal van het seizoen. De rechtsback gaf ook al zeven assists.

Leverkusen kwam op bezoek bij de Keulense buren na een kwartier met een man meer te staan, nadat een overtreding van Jan Thielmann met rood was bestraft. Nog voor rust buitte de ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso dat uit. Frimpong dook na een voorzet van links op in de zestien en tikte de bal binnen.

Eerste landstitel

Daarna zette Köln alles op alles om er nog wat van te maken, maar echte kansen leverde dat niet op. Na rust maakte de andere back van Leverkusen, linksachter Alejandro Grimaldo, het karwei af. Hij schoot binnen na een goede combinatie in het strafschopgebied.

Er staan nog tien wedstrijden gepland in de Bundesliga. Leverkusen werd in zijn toch behoorlijk rijke clubgeschiedenis nog nooit landskampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl