Balende spelers Bayern
NOS Voetbal

Twaalfde landstitel op rij steeds verder weg voor Bayern na nieuw puntenverlies

Titelprolongatie in de Bundesliga is na vanavond weer een stukje verder weg voor Bayern München. Op bezoek bij SC Freiburg werd met 2-2 gelijkgespeeld in de tweeduizendste Bundesliga-wedstrijd van de Beierse club.

Matthijs de Ligt deed vanwege een schorsing niet mee. Verder ontbraken met onder anderen Serge Gnabry, Sacha Boey, Noussair Mazraoui, Leroy Sané en Kingsley Coman meer belangrijke spelers.

Koploper Bayer Leverkusen heeft nu een voorsprong van zeven punten en kan die zondag uitbreiden tot tien punten. Dan gaat de ploeg met Oranje-international Jeremie Frimpong. op bezoek bij 1. FC Köln.

Stand Bundesliga

In de beginfase werd Bayern weggespeeld door Freiburg, dat al snel op 1-0 kwam: Manuel Neuer keerde knap een kopbal van Roland Sallai die in de rebound met een omhaal de lat trof. Bayern kreeg de bal niet weg en Christian Günter scoorde met een keiharde volley.

Vincenzo Grifo miste daarna bij een counter een grote kans op 2-0, waarna Matthys Tel Bayern op 1-1 zette met een prachtige uithaal.

In de tweede helft was Bayern stukken sterker. Het liet wat kansen liggen, maar Jamal Musiala vond wel knap een gaatje tussen vijf verdedigers.

Door een fraaie volley van Lucas Höler werd het kort voor tijd 2-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl