Verstappen viert zijn overwinning
NOS Sport

Verstappen begint nieuw Formule 1-seizoen met overtuigende zege in Bahrein

Max Verstappen heeft met overmacht de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen gewonnen. De drievoudig wereldkampioen reed bij de start van de Grand Prix van Bahrein weg en de concurrentie zag hem pas na de finish weer terug.

Met een zege vanaf poleposition, de snelste ronde van de race én het feit dat hij elke ronde van de race aan de leiding heeft gereden, pakt Verstappen voor de vijfde keer in zijn carrière een zogenoemde 'grand slam'.

Sergio Pérez maakte er op ruime afstand net als vorig jaar een 1-2 van voor Red Bull, waardoor het team een turbulente week met teambaas Christian Horner in de hoofdrol toch positief af. Carlos Sainz werd derde in zijn Ferrari.

Goede start

Verstappen kende van pole een sterke start. Hij hield Charles Leclerc van zich af en behield de leiding. Achter hem spinde Lance Stroll in de eerste bocht, door een tik van Nico Hülkenberg. De Duitser moest de pitstraat bezoeken voor een nieuwe voorvleugel.

Dat de DRS, het systeem waarbij je je achtervleugel op het rechte stuk open mag klappen als je binnen een seconde van je voorligger rijdt, sinds dit jaar na een rondje al open mag, maakte voor Verstappen niet uit. Na een ronde had hij al meer dan een seconde voorsprong. Daarachter nam George Russell de tweede plaats over van Leclerc.

Leclerc bleef zich verremmen, waardoor zijn banden aan gort gingen. Ook Pérez en Leclerc's teamgenoot Sainz gingen aan de Monegask voorbij. Verstappen had na tien ronden al een voorsprong van 8 seconden.

Gele vlag

De eerste gele vlag van het seizoen kwam door Logan Sargeant. Hij stond stil in bocht vier, maar kon zijn weg vervolgen zonder dat de race geneutraliseerd hoefde te worden.

Na de pitstops pakte Pérez de tweede plek ten koste van Russell. Ook Sainz haalde Russell in en schoof op naar de derde plek.

Alleen bij de start was de concurrentie dichtbij

Halverwege de race liepen beide Mercedessen tegen oververhittingsproblemen aan, maar de zilverpijlen kwamen wel aan de finish. De rest van de race stond niet bol van spektakel, behalve dat Leclerc Russell nog in een foutje dwong en de vierde plek overnam.

Verstappen leidde van start tot finish, pakt de zege vanaf poleposition en noteerde de snelste raceronde, waarmee zijn hij zijn vijfde grand slam heeft behaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl