NOS Sport

Teambaas Horner reageert op commotie: 'Zware tijd, maar klachten ongegrond'

Horner reageert op commotie: 'Zware tijd, klachten ongegrond verklaard'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft het zwaar met de ontstane situatie rondom zijn persoon. Desondanks herhaalt hij vandaag voor de NOS-camera dat hij onschuldig is aan vermeend grensoverschrijdend gedrag.

"Het is logischerwijs een zware tijd", zegt Horner in het korte gesprek in de paddock. "Maar goed, na een uitgebreid onderzoek zijn alle klachten tegen mij ongegrond geacht."

De Engelsman ligt al weken onder vuur, vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag met een medewerker van het team.

Ruis

Moeite om zich op de Grand Prix van Bahrein te richten, zegt hij niet te hebben: "Natuurlijk geeft dit ruis, maar ik ben volledig gefocust op mijn werk hier in Bahrein en op mijn familie."

De zaak rond de teambaas van Max Verstappen overschaduwt de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. In Bahrein wordt dit weekend de eerste grand prix van het jaar gehouden, maar over racen wordt nauwelijks gesproken.

Na wekenlang onafhankelijk onderzoek naar de situatie rond Horner en het vermeende slachtoffer werd de teambaas woensdag vrijgepleit door zijn werkgever. Donderdag circuleerde onder volgers en belangrijke hoofdpersonen binnen de Formule 1 een anonieme e-mail met een link naar screenshots waarvan de authenticiteit niet is te controleren. Horner gaf daarna al in een verklaring aan onschuldig te zijn.

Ook Verstappen reageert

Ook Max Verstappen reageerde in de persconferentie kort op al het tumult rond zijn teambaas: "Ik en de monteurs en de engineers zijn volledig gefocust op ons werk. Dat hoort ook zo, daar houden we van, daar focussen we op. Al het andere is niet mijn zaak."

"Ik praat veel met hem", vervolgt Verstappen. "Hij is natuurlijk enigszins afgeleid, maar we werken nauw samen en zijn bezig met presteren. Hij heeft bewezen dat hij ontzettend goed is in dit werk. Daar kan niemand iets op afdingen."

McLaren-teambaas Zak Brown reageerde kort op de kwestie:

McLaren-teambaas Brown over Horner: 'De FIA moet ernaar kijken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl