Chimera Ripa was betrokken bij alle drie de goals van PSV

PSV wint strijd om derde plek van Fortuna Sittard, hoofdrol voor Ripa

PSV heeft de derde plek vastgehouden door zaterdagmiddag in eigen huis met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard, dat vierde staat in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Eindhoven kruipt daarmee tot op drie punten van Ajax, dat tweede staat.

Na een klein half uur brak PSV de wedstrijd open. Uit een voorzet van Chimera Ripa rondde teamgenoot Indiah-Paige Riley af: 1-0. Een paar minuten later schoot Nina Nijstad PSV al naar 2-0, weer na een voorzet van Ripa, de uitblinker in de eerste helft.

Het lukte Fortuna, dat speelsters met veel kwaliteit heeft, maar niet om als team te spelen. De beste kans kwam voor Anna Knol, die vlak voor rust de bal net over kopte.

Penalty voor PSV

In de tweede helft was het diezelfde Knol die er in de 62ste minuut voor zorgde dat PSV de voorsprong kon uitbreiden. Na een lichte overtreding van Knol op Ripa, wees de scheidsrechter naar de stip. Joëlle Smits wist daar wel raak mee: 3-0.

Meer zat er voor Fortuna niet meer in. Het beste nieuws voor de Limburgse ploeg was de rentree van Moïsa van Koot een kwartier voor tijd. Na bijna een jaar afwezigheid vanwege een zware knieblessure keerde zij terug in het elftal.

Stadsderby

PEC Zwolle kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag. De ploegen blijven daardoor op de zesde en vijfde plaats van de ranglijst.

De Rotterdamse stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior eindigde in 2-1. Feyenoord kwam na negen minuten op voorsprong en breidde die na rust uit. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Excelsior nog de nul van het scorebord weg te werken.

Daardoor klimt Feyenoord naar de achtste plaats, voorbij AZ, dat morgen in actie komt tegen FC Utrecht.