NOS VoetbalAangepast

Na Twente en Ajax wint ook nummer drie PSV in eredivisie vrouwen

PSV wint bij Utrecht en nadert Ajax in eredivisie vrouwen

PSV heeft het goede voorbeeld van koplopers FC Twente en Ajax gevolgd door uit bij FC Utrecht met 2-0 te winnen in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Eindhoven kruipt daarmee tot op drie punten van Ajax, maar PSV heeft wel een wedstrijd extra gespeeld.

PSV kwam na 23 minuten op voorsprong. Nina Nijstad opende de aanval met een prachtige steekbal op Zera Hulswit, die de bal perfect klaarlegde voor Chimera Ripa. Slechter nieuws voor PSV kwam er vijf minuten voor rust, toen topscorer Joëlle Smits een tik kreeg en geblesseerd van het veld moest.

Sterker Utrecht

Na rust dacht Lotje de Keijzer namens Utrecht gelijk te maken, maar de treffer bleef niet staan wegens buitenspel. In de eerste helft zag ook PSV een goal afgekeurd worden.

Het tekende wel het begin van een fase waarin Utrecht meerdere malen gevaarlijk was, en de paniek in de Eindhovense verdediging soms toesloeg. Toch wilde de bal er niet in voor de thuisploeg.

Na een uur spelen kende scheidsrechter Lizzy van der Helm PSV een penalty toe, omdat keepster Febe Copier Maxime Snellenberg onderuit zou hebben gehaald. Van der Helm draaide haar beslissing echter terug. Terecht overigens, want het was een keurige ingreep op de bal.

Voor PSV en Snellenberg maakte het niet uit, want een paar minuten later maakte de vleugelaanvalster alsnog de 2-0.

Ondanks dat beide ploegen nog grote kansen kregen, bleef de 2-0 staan.

Gelijke spelen

Het duel tussen de nummers tien en elf Excelsior en Telstar eindigde in 2-2. Telstar stond binnen een kwartier met 2-0 voor, maar dertien minuten later stond het weer gelijk, en daar bleef het bij in Rotterdam.

Ook Fortuna Sittard speelde gelijk, tegen hekkensluiter sc Heerenveen werd het 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl