Ajax soepel langs Feyenoord in eredivisie vrouwen, Twente scoort er ook op los

Ajax wint klassieker en verstevigt tweede positie eredivisie vrouwen

Ajax heeft met een zege op Feyenoord de tweede plek in de eredivisie voor vrouwen verstevigd. In de Johan Cruijff Arena werd het 4-0.

De ploeg van Suzanne Bakker, die zich onlangs knap plaatste voor de kwarfinales van de Champions League, heeft nu zes punten voorsprong op PSV, dat morgen in actie komt tegen FC Utrecht.

Koploper FC Twente won eveneens met 4-0 op bezoek bij PEC Zwolle.

Bekijk hier de nieuwe stand in de eredivisie voor vrouwen:

In de twaalfde minuut kwam Ajax op voorsprong door een opvallend doelpunt van Lily Yohannes. De middenvelder leek de bal niet helemaal perfect te raken, maar de bal ging via een boog nét over de Rotterdamse doellijn, terwijl doelvrouw Jacintha Weimar er niet lekker bij zat.

Na rust ging de bal op de stip na een handsbal van Esmee de Graaf. Romée Leuchter benutte het buitenkansje en verdubbelde de voorsprong voor de Amsterdammers.

Daarna was Ajax los. Tiny Hoekstra maakte een paar minuten later de 3-0 en in de 63ste minuut scoorde Chasity Grant in de rebound na een schot van Leuchter.

Ook Twente op dreef

PEC bood twintig minuten lang prima weerstand tegen koploper Twente, maar halverwege de eerste helft zette Taylor Ziemer de Tukkers op 1-0. Ella Peddemors kreeg even later de uitgelezen kans om 2-0 te maken, maar haar inzet voor open doel zeilde over.

FC Twente viert het eerste doelpunt

Na rust viel de 2-0 alsnog. In de 68ste minuut gaf Marisa Olislagers een hoge voorzet, waar Zimmer net niet bij kon. Liz Rijsbergen kon dat wel en verdubbelde de voorsprong voor Twente.

In de slotfase van de wedstrijd noteerde Olislagers uit een vrije trap de 3-0, maar PEC-doelvrouw Inge Tijink liet de bal wel erg makkelijk door. Suus Verdaasdonk tekende voor het slotakkoord en maakte de vierde voor Twente.

ADO wint

ADO Den Haag is door een 2-0 zege op AZ geklommen naar de vijfde plaats. Lobke Loonen zette ADO in de eerste helft op voorsprong. Shanique Dessing besliste het duel in de 74ste minuut.