NOS VoetbalAangepast

Ajax in kwartfinales Champions League tegen Chelsea: 'Er valt iets te halen'

Ajax treft Chelsea in kwartfinales Champions League vrouwen

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League vrouwen op tegen Chelsea. Daarmee treffen de Amsterdammers de club van Oranje-international Aniek Nouwen, die door een kruisbandblessure lange tijd niet inzetbaar is.

Ajax had ook meervoudig winnaars van de Champions League FC Barcelona - van Esmee Brugts - en Olympique Lyonnais - van Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola - kunnen loten.

Chelsea bereikte in 2021 zijn tot nu toe beste resultaat in de Champions League. Toen haalde de Londense club de finale, maar verloor daarin met 4-0 van Barcelona.

De heenwedstrijden van de kwartfinales worden op 19 en 20 maart gespeeld. De returns zijn een week later, op 27 en 28 maart.

'Valt iets te halen'

Chasity Grant reageerde opgetogen op de loting. "We hebben al een keer op een trainingskamp tegen Chelsea gespeeld en we merkten dat daar toch wel iets te halen viel", aldus de Ajax-aanvalster.

Coach Suzanne Bakker ziet vooral een "fantastisch affiche". "Het is een mooie club, er spelen grote namen. We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken."

Ajax ziet 'fantastisch affiche' in treffen met Chelsea: 'Er is iets te halen'

Bij winst op Chelsea treft Ajax in de halve finales de winnaar van het duel tussen titelhouder Barcelona en Brann.

Achtvoudig Champions League-winnaar Olympique Lyonnais speelt in de kwartfinales tegen Benfica. Lieke Martens en Jackie Groenen nemen het met Paris Saint-Germain in de kwartfinales op tegen BK Häcken.

Primeur

Ajax bereikte de knock-outfase van het meest prestigieuze Europese clubtoernooi voor het eerst na drie zeges, een gelijkspel en twee nederlagen. De Amsterdammers eindigden achter Paris Saint-Germain als tweede in de groep.

Chelsea won in de groepsfase, waarin ze gekoppeld waren aan BK Häcken, Paris FC en Real Madrid, vier van de zes wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De Engelsen sloten de eerste ronde af als groepswinnaar.

De halve finales van de Champions League worden op 20, 21, 27 en 28 april gespeeld en de eindstrijd is op 25 mei in stadion San Mamés in het Spaanse Bilbao.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl