Twente walst over Excelsior heen, Fortuna lijdt grote thuisnederlaag

Koploper Twente wint ruim van Excelsior en blijft ongeslagen

Koploper FC Twente heeft in de Eredivisie Vrouwen met ruime cijfers gewonnen van Excelsior. In eigen huis werd het 5-2. De eerste helft was Twente oppermachtig, maar Excelsior weerde zich kranig en maakte na rust twee goals.

Twente is dit seizoen na veertien gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen en hard op weg richting het landskampioenschap.

Ook Feyenoord wint, Fortuna niet

Feyenoord versloeg AZ met 2-1 en werd daarbij geholpen door een eigen doelpunt van AZ. Fortuna Sittard leed een grote thuisnederlaag; het team van Roger Reijners speelde een matige wedstrijd en verloor met 0-4 van ADO Den Haag.

De vierde wedstrijd, tussen sc Heerenveen en FC Utrecht, eindigde in Friesland in 0-0.

De eerste goal voor Twente viel al in de vijfde minuut, dankzij een schot van Taylor Ziemer. Daarna was het elke tien minuten raak, tot Excelsior kort na rust eindelijk de nul van het scorebord poetste met een goal van Sabrine Ellouzi. Dankzij chaos voor het doel van Twente kon ze de 4-1 maken, waarna Eva Oude Elberink de vijfde voor Twente scoorde.

Hard schot Dijkstra

Vanaf dat moment was de energie voor Twente wel uit de wedstrijd, op een hard schot van Caitlin Dijkstra na. Dat schot kwam ongelukkigerwijs tegen het lichaam van een suppoost aan, die daarop kort moest worden behandeld.

Het was voor de thuisploeg de derde eredivisiewedstrijd in iets meer dan een week. De tweede helft schakelden de Tukkers dan ook een versnelling terug en werd er vier keer gewisseld, onder wie Liz Rijsbergen die niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Sanne Koopman na de gelijkmaker tegen AZ: 1-1

Excelsior, een team in ontwikkeling, maakte daar dankbaar gebruik van. De nummer negen van de eredivisie hield de tweede helft goed stand en wist een monsterscore te voorkomen. Na een poeier van Veerle van Spijk, die maar nét overging, was het in de extra tijd toch nog raak dankzij een schot van Lynn Groenewegen: 5-2.

Feyenoord wint van AZ

Feyenoord versloeg AZ, dat twee plekken hoger op de ranglijst staat, met 2-1. Na drie minuten lag de eerste voor AZ er al in, dankzij Desiree van Lunteren. De Rotterdammers wisten zich te herpakken en in de 20ste minuut viel de gelijkmaker door Sanne Koopman.

Na rust maakte AZ-keeper Femke Liefting een eigen doelpunt en zette de Rotterdammers op een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.