Merel Bormans (links) en Danique Van Ginkel (rechts) na de wedstrijd

Vrouwen FC Twente blijven winnen in eredivisie, Fortuna houdt Ajax bij

Koploper FC Twente moet de eerste reuzendoder nog tegenkomen. De vrouwen uit Enschede boekten op bezoek bij hekkensluiter Heerenveen een eenvoudige 2-0 zege. Het was de dertiende overwinning van het seizoen. Twente verloor nog geen duel.

De Tukkers staan twaalf punten los van nummer twee Ajax, dat nog een wedstrijd moet inhalen.

De stand in de eredivisie voor vrouwen

Toch ging het woensdagavond tegen de Friese vrouwen, die met vijf punten uit twaalf wedstrijden laatste staan, niet helemaal vanzelf. Een pegel van afstand van Danique van Ginkel (oud-Heerenveen), die zo de bovenhoek in suisde, bracht Twente op voorsprong.

Kansen waren er genoeg, maar de beslissing viel pas twee minuten voor tijd, toen linksback Leonie Vliek na gepruts achterin bij Heerenveen de tweede binnen schoot.

Het duel tussen Twente en Heerenveen zou eigenlijk vorige week zondag worden gespeeld, maar kon toen niet doorgaan vanwege het winterweer: het veld was onbespeelbaar. Zondag krijgt FC Twente de Rotterdamse vrouwen van Excelsior op bezoek.

Belgisch duo helpt Fortuna

In de strijd om de tweede plek zijn de voetbalsters van Fortuna Sittard erin geslaagd om nummer twee Ajax niet uit het oog te verliezen. Thuis tegen Feyenoord wonnen de Limburgers met 2-1, ook daar ging het niet vanzelf. Fortuna won dankzij het Belgische duo Tessa Wullaert en Feli Delacauw.

De Belgische spits Wullaert zette Fortuna na ruim twintig minuten op voorsprong (1-0), maar nog voor rust kwam Feyenoord terug in de wedstrijd door een goal van Jada Conijnenberg (1-1). Delacauw, die de assist gaf op de 1-0 van landgenoot Wullaert, schoot snel na rust de winnende binnen (2-1).

Fortuna, dat na een nederlaag tegen AZ en gelijkspel tegen Ajax weer eens won, treft komend weekend middenmoter ADO Den Haag.