Jill Roord gaat al na 8 minuten naar de grond
NOS Voetbal

Oranje-international Roord lange tijd langs de kant met kruisbandblessure

Oranje-international Jill Roord heeft haar voorste kruisband gescheurd. In de wedstrijd tegen Manchester United woensdag liep de aanvallende middenveldster van Manchester City de zware knieblessure op.

Roord is naar verwachting vele maanden uit de roulatie. Haar blessure betekent dat Oranje volgende maand in de halve finale van de Nations League tegen Spanje niet over de speelster kan beschikken. Mocht Oranje zich via de Nations League plaatsen voor de Olympische Spelen, dan is Roord er in Parijs hoogstwaarschijnlijk ook niet bij.

Wéér topvoetbalster getroffen

Roord voegt zich in een lange rij van vrouwelijke topvoetballers die recent een dergelijke blessure opliepen. Onder anderen Vivianne Miedema, Beth Mead, Alexia Putellas, Marie-Antoinette Katoto, Leah Williamson, Catarina Macario en onlangs nog Chelsea-speelster Sam Kerr gingen haar voor.

"Jill blijft onder de hoede van het medisch team van City en begint aan haar revalidatie. Iedereen bij City wenst haar een volledig en spoedig herstel", schrijft de club uit Manchester. Roord ging in de wedstrijd tegen United al na acht minuten spelen naar de grond.

Vorig jaar maakten we deze sportexplainer over de vele kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal:

Sportexplainer: knikkende knieën in het vrouwenvoetbal

De 26-jarige Roord, die na de zomer overkwam van VfL Wolfsburg naar Manchester City, maakte dit seizoen zes doelpunten voor haar club. In 2015 maakte Roord haar debuut in het Nederlands elftal. Met Oranje won ze het EK in 2017 en haalde ze zilver op het WK van 2019.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl