NOS Voetbal

Inter dichter bij twintigste landstitel na ruime zege, Napoli haalt uit

Internazionale lijkt de twintigste Italiaanse landstitel niet meer te kunnen ontgaan na een 4-0 thuiszege op Atalanta. Het verschil met nummer twee Juventus is met twaalf wedstrijden te gaan twaalf punten.

Napoli won eerder op de dag met 6-1 bij Sassuolo.

Er stonden veel Nederlanders op het veld in Milaan. Bij Inter stond Stefan de Vrij in de basis, Denzel Dumfries en Davy Klaassen vielen na rust in. Bij tegenstander Atalanta waren er basisplaatsen voor Hans Hateboer en Teun Koopmeiners en was Mitchel Bakker invaller. Marten de Roon bleef op de bank.

Binnen tien minuten werd een goal van Atalanta afgekeurd vanwege een aanvallende handsbal. Na een klein half uur kwam Inter wél op voorsprong via rechtsback Matteo Darmian, concurrent van Dumfries op de rechterflank.

Vlak voor rust verdubbelde Serie A-topscorer Lautaro Martínez de score met een kiezelhard schot: zijn 23ste van het seizoen.

Na rust viel Dumfries in voor Darmian en kreeg Martínez vanaf de strafschopstip - na hands van een Atalanta-speler- zelfs de kans op zijn 24ste goal, maar zijn poging werd gered. In de rebound maakte Federico Dimarco alsnog 3-0.

De koploper had niets te duchten van Atalanta en Davide Frattesi kopte 20 minuten voor tijd zelfs de 4-0 binnen.

Napoli op schot, hattrick Osimhen

De kampioen van vorig seizoen, Napoli, draait een matig seizoen en staat in de middenmoot. Tegen degradatiekandidaat Sassuolo was daar niets van te merken. Ondanks een vroege achterstand stond Napoli 3-1 voor in de rust, mede dankzij twee goals van de Nigeriaanse spits Victor Osimhen.

Nog geen anderhalve minuut na rust voltooide de Nigeriaan zelfs zijn hattrick op aangeven van Chvitsja Kvaratschelia. Het wonderkind uit Georgië heeft het dit seizoen lastiger in Italië dan in zijn debuutjaar, toen hij vriend en vijand verbaasde met zijn spel.

Tegen Sassuolo leek het weer als vanouds. Een paar minuten na zijn assist dribbelde Kvaratschelia langs meerdere verdedigers om bekeken de 5-1 binnen te schieten. Een kwartier voor tijd maakte hij met zijn mindere linkerbeen zelfs 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl