Een steward schopt een rokend autootje bij Hansa Rostock - HSV
NOS Voetbal

Protesten met speelgoedauto's in Duitsland, Simons scoort fraai en Dortmund gelijk

Borussia Dortmund, komende week tegenstander van PSV in de Champions League, heeft twee punten laten liggen op bezoek bij VfL Wolfsburg: 1-1. Oranje-international Donyell Malen bleef de hele wedstrijd op de bank bij Dortmund.

Het duel werd liefst zes keer stilgelegd omdat supporters bij wijze van protest tennisballen op het veld gooiden. In de eerste helft wierpen fans van Wolfsburg tennisballen en andere spullen op het veld, in de tweede deden die van Dortmund dat.

In een rustiger Leipzig won Xavi Simons met zijn ploeg van Borussia Mönchengladbach met 2-0. De eerste goal was een mooie volley van de ex-PSV'er.

Protesten tegen investeerders

De supporters van zo'n beetje alle Duitse voetbalclubs verzetten zich momenteel met hand en tand tegen het voornemen van de bond om het voor (buitenlandse) investeerders mogelijk te maken aandelen in de competitie op te kopen.

Ze vrezen de invloed van het grootkapitaal op het voetbal, dat de bestaande voetbalcultuur flink zou kunnen veranderen.

De protesten zijn al een tijdje gaande. Een mogelijke investeerder haakte daardoor onlangs af. Het voornaamste protestmiddel zijn tennisballen, maar dit weekend gooiden fans het bij Hansa Rostock - HSV over een andere boeg.

Er waren op afstand bestuurbare autootjes het stadion in gesmokkeld, die beladen met rokende fakkels over het veld scheurden.

Dortmund onder druk

Tussen alle onderbrekingen door werd er gewoon gevoetbald in de Volkswagen-Arena. Borussia Dortmund, dat vierde staat in de Bundesliga, begon nog heel aardig aan de wedstrijd.

Na acht minuten maakte Niclas Füllkrug de 1-0. De Duitse spits speelde in plaats van Donyell Malen, die de laatste tijd goed op schot is en tegen PSV een goede kans lijkt te hebben om te starten.

Wolfsburg moest van de tegengoal even bekomen, maar nam daarna het heft steeds meer in handen. In de tweede helft maakte Yannick Gerhardt met kopbal gelijk.

Van die treffer had Dortmund niet terug. Het bleef bij 1-1.

Simons helpt RB Leipzig

Simons maakte in het eerste kwartier al de 1-0 voor Leipzig. De Oranje-international haalde, na een rappe kaats met Yussuf Poulsen, uit met een onhoudbare halve volley.

Even later leek de Nederlander weer te kunnen scoren voor Leipzig na opnieuw een combinatie met de Deense spits, maar deze keer bood Gladbach-doelman Moritz Nicolas redding.

Simons speelde dreigend en was belangrijk voor Leipzig

Na de rust was het een andere ex-eredivisiespeler die de 2-0 erin legde voor Leipzig. Lois Openda, oud-Vitesse, was de maker van de tweede goal met een knap lobje over de keeper heen.

Na drie verliespartijen, brengt de zege van Leipzig weer wat spanning in de top vier van Duitsland, waar het draait om de Champions League-plekken.

Frimpong scoort voor Leverkusen

Oranje-international Jeremie Frimpong maakte maar weer eens een doelpunt voor koploper Bayer Leverkusen, dat met 1-2 won bij Heidenheim.

De rechtsback maakte tegen Heidenheim de openingstreffer. Het was zijn zevende Bundesliga-doelpunt van het seizoen. Ook gaf Frimpong al zeven assists.

Leverkusen staat door de zege acht punten voor op nummer twee Bayern München, dat morgen tegen Bochum speelt.

Sepp van den Berg scoorde de enige goal van de wedstrijd bij Mainz tegen Augsburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl